Düm Bir Bir Çalıntımı 1548626035 1548626035 dumtektekcalintimi5c4e2877d9f62dumtektekcalintimi5c4e2877d9f62 http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshabersdfg&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg HADİSE’NİN EUROVİSİON’DA SESLENDİRECEĞİ ‘DÜM BIR BIR’ İSİMLİ PARÇANIN, ÜÇ ŞARKININ KARIŞIMI OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ BESTECİ AKÇIL İSE İDDİALAR İÇİN “ABUK SUBUK DEDİ Mayıs ayında Moskova’da yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsilcilik edecek olan Hadise’nin seslendireceği “Düm Bir Bir isimli şarkının üç şarkının kolajı olduğu iddia edildi Taraf gazetesinin Telesiyej köşesindeki güya, sözleri Hadise, Sinan Akçıl ve Stfaan Fernando’ya, bestesi ise Sinan Akçıl’a ait olan “Düm Tek Tek, 1982 yılında Kervan Plakçılık’tan çıkan Sezen Aksu’nun Firuze adlı albümünde bulunan, sözleri Aysel Gürel imzalı “Dümtek, yeniden Sezen Aksu’nun “Çakkıdı ve Yonca Evcimik’in 1998 yılında çıkardığı Günaha Misafir Etme albümündeki “İyi mi? adlı Sezen Aksu bestesiyle benzerlik gösteriyor Akçıl’dan iddialara yanıt Şarkısının bestecisi Sinan Akçıl ise iddialara şu yanıtı verdi: “Bu iddialar tam bir saçmalık Bir şey söylemeye bile lüzum yok Yonca Evcimik şarkısı zaten dinlemem, Sezen Aksu’yla da fazla yakınız Eminim o da, bu iddialara gülüyordur, duymamazlıktan geliyordur Böyle abuk subuk iddialar atanlara şarkıyı tamamen büyüttükleri için teşekkürler, fakat çoktan Moskova’nın tadını kaçırmaya gerek değil Ben biliyorum ancak, o şarkıyı yaparken Allah’la baş başaydım
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.