Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dünya Mutfaklarından Seçmece Yemekler - Japonya

Hoş geldin! arliekane tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Dünya Mutfaklarından Seçmece Yemekler - Japonya

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
ÇAVAN MUŞİ (TAVUK YAHNİSİ)

Malzemeler:

Tavuk (Budu) 2 adet
Soya sosu 1 çorba kaşığı
Karides 6 adet
Sake (Ya da beyaz şarap) 1 çorba kaşığı
Biber Tuz
Limon 1 adet
Mantar (İri) 6 adet
Suteresi 1 demet
Balık suyu (Veya tavuk suyu) 4,5 bardak
Yumurta 8 adet


Yapilisi:

Tavuk butlarının kemiklerini ayıklayıp derisini yüzün ve 3 cm parçalar halinde doğrayın Tavuk parçalarını derin olmayan bir tabağa koyarak üzerine soya sosu gezdirin
Karidesleri ayıklayıp sırtından ikiye kesin,parçalan birbirinden ayırmayın
Orta damarını çıkartın ve kelebek gibi açıp yayarak elinizle bastırıp düzleştirin Karidesleri derin olmayan bir tabağa koyup üstüne sake ya da beyaz şarap, tuz serpiştirinLimonun kabuğundan 6 ince parça kesin, ama etli kısmından almamaya dikkat edin
Fazla iri değilse mantarları bütün olarak bırakın Suteresini saplarından ayırın Tavuk suyunu kaynatın Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın
Geniş bir kasede yumurtaları çirpin ve kaynar tavuk suyunu, yumurtaları çirpmaya devam ederek azar azar kaseye dökün
Tavukla karideslerin suyunu süzerek mantar, limon kabuklan ile birlikte altı ayrı, ateşe dayanıklı tabağa koyun Üzerine yumurta kremasını dökün
Kaseleri, su almayacak şekilde, içine kaynar su konmuş geniş bir tencereye yerleştirin Önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında 15 dakika süreyle pişirin Suteresini ilave edin ve 20 dakika daha pişirin veya kremanın üstünün kahverengi olmamasına dikkat ederek, krema pişinceye kadar fırında tutun Sıcak sıcak servis yapın
 
858,505Konular
982,708Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt