iltasyazilim
FD Üye
21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ
Birleşmiş Milletler Teşkilatı, Milletlerarası Sütçülük Federasyonun (IDF) 1956 yılında aldığı karar doğrultusunda, 21 Mayıs gününün tüm aza ülkelerde “Dünya Süt Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır Ülkemizde de 1991 yılından itibaren 21 Mayısın “Dünya Süt Günü olarak kutlanması kabul edilmiş bulunmaktadır
Çocukların gelişme çağından itibaren dinç büyümesi için ve kadınlarda görülen osteoperoz (kemik erimesi) sorununa karşı, kalsiyum ve vitamin deposu jurnal süt tüketimine önem verilmesi gerekiyor Günde 2 bardak süt içerek; vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyumun %75 ’i, fosforun %60 ’ı ve iyotun %25 ’i, B2 ve B12 vitamin ihtiyacının ise %77 ’si karşılanabilir
NEDEN SÜT İÇSEK, NASIL BÜYÜSEK?
Süt, bütün gıda maddelerini, hayati işlevler için gerekli olan vitaminleri, enzimleri, antikorları ve daha birçok faydalı maddeyi bünyesinde tatmin edici ve dengelenmiş biçimde barındırıyor Öncelikle gelişme çağındaki çocuklar elde etmek üzere herkesin vücudu için gerekli olan süt, vazgeçilmez tek besin kaynağı
Kalsiyum, protein, A, B, D, E vitamini bakımından zengin olan süt ve süt ürünleri yükselme ve kemik sağlığının korunmasında fazla faydalı böylece büyüme ve gelişme çağında olan çocukların, gençlerin, gebe ve emzikliler ile yaşlıların süt ve süt ürünlerini dengelenmiş biçimde tüketmeleri gerekiyor Organizmanın gelişimi açısından zorunlu olan kalsiyum, çocuklarda kemiklerin ve dişlerin oluşumunda önemli rol oynuyor A vitamini göz ve diş sağlığı için önem taşırken, E vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor B vitamini iştah, sinir ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde kayda değer rol üstleniyor
D vitamini de özellikle çocuklarda diş ve kemiklerin artma ve gelişimine etki ediyor Sütün içeriğindeki biotin de saç ve deri sağlığı için siklet taşıyor
B2 vitamini özellikle kayda değer, büyümeyi hızlandırıyor
Sütün faydaları saymakla bitmez
Sindirim sistemini düzene sokar
Artma ve gelişmeyi destekler
Dişleri korur ve çürükleri önler
Hücresel ve doku oluşumunda rol alır
Saç ve çivi oluşumunda rol alır
Yaraların çabuk kapanmasına tezgâhtar olur
Kilo kontrolü kolaylaştırır
Beynin gelişiminde ve çalışmasında faydalıdır
Hücreleri onarır
Kemikleri sertleştirir
Bağışıklığı güçlendirir *
Birleşmiş Milletler Teşkilatı, Milletlerarası Sütçülük Federasyonun (IDF) 1956 yılında aldığı karar doğrultusunda, 21 Mayıs gününün tüm aza ülkelerde “Dünya Süt Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır Ülkemizde de 1991 yılından itibaren 21 Mayısın “Dünya Süt Günü olarak kutlanması kabul edilmiş bulunmaktadır
Çocukların gelişme çağından itibaren dinç büyümesi için ve kadınlarda görülen osteoperoz (kemik erimesi) sorununa karşı, kalsiyum ve vitamin deposu jurnal süt tüketimine önem verilmesi gerekiyor Günde 2 bardak süt içerek; vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyumun %75 ’i, fosforun %60 ’ı ve iyotun %25 ’i, B2 ve B12 vitamin ihtiyacının ise %77 ’si karşılanabilir
NEDEN SÜT İÇSEK, NASIL BÜYÜSEK?
Süt, bütün gıda maddelerini, hayati işlevler için gerekli olan vitaminleri, enzimleri, antikorları ve daha birçok faydalı maddeyi bünyesinde tatmin edici ve dengelenmiş biçimde barındırıyor Öncelikle gelişme çağındaki çocuklar elde etmek üzere herkesin vücudu için gerekli olan süt, vazgeçilmez tek besin kaynağı
Kalsiyum, protein, A, B, D, E vitamini bakımından zengin olan süt ve süt ürünleri yükselme ve kemik sağlığının korunmasında fazla faydalı böylece büyüme ve gelişme çağında olan çocukların, gençlerin, gebe ve emzikliler ile yaşlıların süt ve süt ürünlerini dengelenmiş biçimde tüketmeleri gerekiyor Organizmanın gelişimi açısından zorunlu olan kalsiyum, çocuklarda kemiklerin ve dişlerin oluşumunda önemli rol oynuyor A vitamini göz ve diş sağlığı için önem taşırken, E vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor B vitamini iştah, sinir ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde kayda değer rol üstleniyor
D vitamini de özellikle çocuklarda diş ve kemiklerin artma ve gelişimine etki ediyor Sütün içeriğindeki biotin de saç ve deri sağlığı için siklet taşıyor
B2 vitamini özellikle kayda değer, büyümeyi hızlandırıyor
Sütün faydaları saymakla bitmez
Sindirim sistemini düzene sokar
Artma ve gelişmeyi destekler
Dişleri korur ve çürükleri önler
Hücresel ve doku oluşumunda rol alır
Saç ve çivi oluşumunda rol alır
Yaraların çabuk kapanmasına tezgâhtar olur
Kilo kontrolü kolaylaştırır
Beynin gelişiminde ve çalışmasında faydalıdır
Hücreleri onarır
Kemikleri sertleştirir
Bağışıklığı güçlendirir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.