Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dunyaca Unlu Vurmalı Calgılar

0
66

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Dunyaca Unlu Vurmalı Calgılar Nelerdir

Vurmalı calgılar (Perkusyon)

Tokmak, baget veya fırca gibi cisimlerle vurularak titreştirilen calgılardır Orkestranın en arkasında bulunurlar

* Timpani: Kucuk orkestra davullarıdır Yarım kure bicimindedirler Cıkaracakları nota, derileri gerilerek ayarlanabilir
* Zil: İki dairesel bakır levhadan oluşur, birbirlerine carpılarak ses cıkartılır
* Ucgen: Bir metal cubuğun ucgen şekli oluşturacak şekilde bukulmesiyle yapılır Kucuk bir sopayla vurularak kısa ama etkili bir cın sesi verir
* Kastanyet: İspanyol kokenlidir İki kucuk tahta parcasından oluşur, bunların birbirine vurulmasıyla ses cıkarır
* Cıngırak: Metalden yapılmış konik bicimli bir calgıdır İcinde yine metalden kucuk bir tokmak asılıdır, cıngırak sallandıkca koninin ic yuzeyine carparak ses verir
* Tef: Yuvarlak bir tahta kasnağın bir veya iki yanına deriden bir ortu gecirilerek yapılır ve parmak vuruşlarıyla calınır Her vuruşta, kasnaktaki ince pirincten 48 cift kucuk zil tınlar
* Trampet: Dairesel bir metal govdenin iki tarafına gerilmiş deriden ve bir derinin hemen altındaki gerili kirişlerden oluşur Bagetle vurulduğunda deriler kirişlerle titreşir ve guclu, keskin bir pat sesi cıkar

kaynak:vikipedi

Similar threads

Dünyaca Ünlü Vurmalı Çalgılar Dünyaca Ünlü Vurmalı Çalgılar Nelerdir Vurmalı çalgılar (Perküsyon) Tokmak, baget ya da fırça gibi cisimlerle vurularak titreştirilen çalgılardır Orkestranın en gerisinde bulunurlar * Timpani: Küçük orkestra davullarıdır Yarım küre biçimindedirler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Geleneksel Turk Muziği Vurmalı Calgılar Geleneksel Turk Muziğinde Kullanılan Vurmalı Calgılar Turk sanat muziğinde kullanılan başlıca vurmalı calgılar kudum, tef, bendir, halile, darbuka ve santurdur Kudum, yarım kure biciminde, uzerine deri gerilmiş bir cift bakır kaseden oluşur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
196
Vurmalı Calgılar Nelerdir Vurmalı Calgı Ceşitleri Batı dillerinde genellikle “percussion ailesi olarak adlandırılır Dilimizde “vurma calgılar da denmektedir Vurmalılar ailesi, tarihin en eski calgılarının onemli bir bolumunu icerirBu calgıların en ilkelleri bile cağdaş orkestraların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Geleneksel Türk Müziği Vurmalı Çalgılar Geleneksel Türk Müziğinde Kullanılan Vurmalı Çalgılar Türk sanat müziğinde kullanılan esas vurmalı çalgılar kudüm, tef, bendir, halile, darbuka ve santurdur Kudüm, yarım küre şeklinde, üzerine cilt gerilmiş bir çift bakır kâseden oluşur Kâselerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
354
dunyaca tanınmış bir muzisyenin hayatını arıyorum Eğer mumkunse dunyaca unlu muzisyenler kimlerdir yazarmısınız Cevap: Fazıl Say, (d 14 Ocak 1970, Ankara) Turk klasik muzik piyanisti, besteci Yazar ve muzikolog Ahmet Say'ın oğludur Piyano eğitimini Ankara'da Mithat Fenmen ve Kamuran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,465Konular
981,138Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt