Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dünyada beraat eden sahabe:Abdullah bin Ömer(r.aa)

Dünyada beraat eden sahabe:Abdullah bin Ömer(r.aa)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Arkadaşlar annem sabah TGRT yi izliyorduOsman Ünlü hoca çıkmış ben de kulak misafiri oldumÇok güzel şeyler anlattıBen aklımda kalan bir bilgiyi sizinle paylaşmak istedimYanlış olan bir şey varsa lütfen düzeltin

Ben olayın gelişme aşamasını tam hatırlayamıyorum ama şöyleydi heralde:

Peygamber efendimiz (sav) birgün Abdullah bin Ömer'e (ra) iltifat ederSonra sebebini sorarlarEfendimiz (sav) cevaplar: Allah herkese ahirette beraat edip etmeyeceğini haber verirAma Abdullah'a burda beraat vardır Nedenini sorarlar,Efendimiz(sav): Abdullah her zaman 'Allahım ahirette vücudumu o kadar büyüt ki cehennemi tek başıma doldurayımBöylece Muhammed ümmetinden kimse cehenneme girmezHem böylece sen de vaadinden dönmüş olmazsın' diye dua ederdidiye cevap verir

Burda bir açıklama yapma istiyorumAllah(cc) insanları ateşten korumamızı emretmiştirAteşlerin en büyüğü de cehennem olduğuna göre etrafımızdaki insanları cehennemden korumalıyızBu bize emredilmiştirBunun tek yolu da o insanlara İslamı anlatmaktırİslam da en güzel yaşayarak anlatılır

Eksik bişey varsa lütfen düzeltinBir de ben ibnimi yazmalıydım,binmi yazmalıydım karar veremedimbinyazdımİnşallah doğrudur

Saygılar

858,506Konular
983,099Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt