Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dünya'da birden fazla evlilik yapan kadın, cennette son kocasına verilecek.

Dünya'da birden fazla evlilik yapan kadın, cennette son kocasına verilecek.

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Dünya'da birden fazla evlilik yapan kadın, cennette son kocasına verilecek

?????? ??????????? ????? ???????????? ???????? ???? ???????????? ???????: ???????? ????? ???????????? ???????: ????? ??????? ??????? ?????? ??????? ???????? ????????? : (( ??????????? ??????? ????????????? ???????? ??????? ??????? ???????????? ???????)) ???? ??? ???? ???????? ????: ????? ????????? ????????? ???????? ???? ???????? ?? ????? ???????? ???????

Hz Muâviye (RA), (Ebu Derdâ'nın vefatından sonra) Ümmü Derdâ ile evlenmek isteyince Ümmü Derdâ onunla evlenmeyi reddetmiş ve şöyle demiştir :

Ben, Ebu Derdâ'nın, Rasûlullah (SAV) 'in şöyle derken işittim, dediğini duydum :

Kadın, cennette (Dünyada iken nikâhında öldüğü) son kocasının eşi olur

Bu sebeple ben, seni Ebu Derdâ'ya tercih edemem1

???? ?????? ???? ?????? ?????: ????? ?????????? ?????? ???? ?????? ?????????????: ??? ???????? ???? ???????? ????????? ??? ?????????? ????? ?????????? ???????? ??????? ??????????? ??????? ????????????? ?????????? ??????? ????? ???????? ????? ????????? ??????? ????? ?????? ??????? ???????? ????????? ???? ????????????? ????????)) ?????? ?????? ???????? ???????

Sıle b Zufer'den rivâyet olunduğuna göre o şöyle demiştir:

Huzeyfe (Allah ondan râzı olsun) hanımına şöyle demiştir:

Cennette eşim olmak istiyorsan, benden sonra evlenme! Çünkü kadın, cennette dünyada iken nikâhında öldüğü son kocasının eşidir Bunun içindir ki Allahu Teâlâ (CC), Peygamber (SAV) eşlerine ondan sonra evlenmelerini haram kılmıştır Çünkü onlar, Hz Muhammed (SAV) 'in cennetteki eşleridir2

1 (Ebu Ya'lâ elMevsılî rivâyet etmiş ve bu isnadın râvileri sikadır,demiştir Elbânî; Silsiletu'lEhâdîsi'sSahîha)

2 (Sünen, c: 7, s: 69 Silsiletu'lEhâdîsi'sSahîha, hadis no: 1281)

Muhammed Salih elMuneccid

Allah'a emanet olun

(Alıntıdır)

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt