Dünyanın neredeyse her yerinde cenazelere gelenlere belli yemeklerin verilmesi geleceği bulunuyor. Cenaze merasimlerinde verilen yemekler de ülkeden ülkeye büyük değişiklik gösteriyor. Dünyanın dört bir yanından enteresan cenaze merasimi yemeklerini sizler için derledik.
Kaynak:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
...1. Jamaika - Körili Keçi Eti
Körili keçi eti, Jamaika'nın ünlü yemeklerinden biri ve cenazelerin dışında birçok aktiflikte de servis edilen bir yemek. Jamaika mutfağının bu ünlü yemeği çoklukla pilav ve bezelye ile birlikte servis ediliyor.
2. Amerika - Kızarmış Tavuk ve Mac and Cheese
twitter.com
İkinci cenaze merasimi yemeğiyse Amerika'nın bilhassa güney bölgesinde sıkça karşılaşan klasik bir yemek. Cenazelerde, kızarmış tavuk ve mac and cheese yemeğinin dışında patates püresi ve makarna da sıkça servis ediliyor.
3. İrlanda - Wake Kek
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Wake kek, İrlandalıların cenaze merasimlerinde servis ettikleri klasik bir tatlı. Cheesecake misal yapıda olan bu kekin kıvamı hayli ağır.
4. Yunanistan - Koliva
twitter.com
Koliva, buğdayla yapılan ve içine tercihe nazaran bal, şeker, kuru üzün ve çikolata konulabilen bir çeşit tatlı. Bu tatlı, çoklukla kiliselerde yapılan merasimlerde servis ediliyor.
5. Ukrayna - Kolachi
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kolachi, bir çeşit tatlı ekmek. Yuvarlak hal verilen ekmeğin ortasına isteğe nazaran hazırlanan bir harç konuluyor. Bu yemek, Rusya, Romanya ve Ukrayna'da sıkça görülüyor. Kolachi, cenazelerin dışında bazen düğünlerde de servis edilen bir yemek.
6. Japonya - Kyuri Uma ve Nasu Ushi
twitter.com
Bu enteresan yiyecek, Japonya'da düzenlenen Obon şenliği için yapılıyor. Vefat edenleri anmak için düzenlenen şenlik müddetince aileler meskenlerinde vefat eden sevdikleri için bir salatalığı at biçiminde oyuyor yahut çubuklar kullanarak bir cet benzetiyorlar. Salatalıklardan yapılan figürlere kyuri uma deniyor. Bunu birebir vakitte patlıcanları inek figürü biçiminde oyarak da yapıyorlar ve patlıcandan yapılan figürlerin ismi nasu ushi olarak biliniyor. Figürler, dünyadan yavaş bir ayrılışı temsil ediyor.
7. Güney Kore - Yukgaejang
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Yukgaejang isimli Güney Kore cenaze yemeği, kıyılmış sığır eti ve taze soğandan yapılan baharatlı bir güveç. Güney Kore'de cenazeler yaklaşık 3-5 gün sürüyor ve katılanlar hürmet gereği tüm mühlet boyunca uyanık kalmaya çalışıyorlar. Et ve bol baharatla yapılan Yukgaejang, konukların güçlerini kaybetmemeleri için servis ediliyor.
8. Estonya - Lahana Sarması
Estonya'da cenazelerde servis edilen yemek bizi mutfağımızda da bulunan lahana sarması. Ama Estonya'da yapılan versiyonu bizimkinden farklı. Estonyalılar ekseriyetle baharatlı rosto üzerine lahana yapraklarını sarıyorlar. Lahana sarması, cenazeden sonra taziye meskeninde veriliyor.
Bu yemekler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...