Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dünyanın Dört Bir Yanından Daha Önce Hiç Duymadığınız Geleneksel Cenaze Töreni Yemekleri

Dünyanın Dört Bir Yanından Daha Önce Hiç Duymadığınız Geleneksel Cenaze Töreni Yemekleri
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
s-c90886137b7bc144e1f974edaf3133ab763f9e46.jpg


Dünyanın neredeyse her yerinde cenazelere gelenlere belli yemeklerin verilmesi geleceği bulunuyor. Cenaze merasimlerinde verilen yemekler de ülkeden ülkeye büyük değişiklik gösteriyor. Dünyanın dört bir yanından enteresan cenaze merasimi yemeklerini sizler için derledik.
Kaynak: ...

1. Jamaika - Körili Keçi Eti




Körili keçi eti, Jamaika'nın ünlü yemeklerinden biri ve cenazelerin dışında birçok aktiflikte de servis edilen bir yemek. Jamaika mutfağının bu ünlü yemeği çoklukla pilav ve bezelye ile birlikte servis ediliyor.

2. Amerika - Kızarmış Tavuk ve Mac and Cheese


twitter.com
İkinci cenaze merasimi yemeğiyse Amerika'nın bilhassa güney bölgesinde sıkça karşılaşan klasik bir yemek. Cenazelerde, kızarmış tavuk ve mac and cheese yemeğinin dışında patates püresi ve makarna da sıkça servis ediliyor.

3. İrlanda - Wake Kek



Wake kek, İrlandalıların cenaze merasimlerinde servis ettikleri klasik bir tatlı. Cheesecake misal yapıda olan bu kekin kıvamı hayli ağır.

4. Yunanistan - Koliva


twitter.com
Koliva, buğdayla yapılan ve içine tercihe nazaran bal, şeker, kuru üzün ve çikolata konulabilen bir çeşit tatlı. Bu tatlı, çoklukla kiliselerde yapılan merasimlerde servis ediliyor.

5. Ukrayna - Kolachi



Kolachi, bir çeşit tatlı ekmek. Yuvarlak hal verilen ekmeğin ortasına isteğe nazaran hazırlanan bir harç konuluyor. Bu yemek, Rusya, Romanya ve Ukrayna'da sıkça görülüyor. Kolachi, cenazelerin dışında bazen düğünlerde de servis edilen bir yemek.

6. Japonya - Kyuri Uma ve Nasu Ushi


twitter.com
Bu enteresan yiyecek, Japonya'da düzenlenen Obon şenliği için yapılıyor. Vefat edenleri anmak için düzenlenen şenlik müddetince aileler meskenlerinde vefat eden sevdikleri için bir salatalığı at biçiminde oyuyor yahut çubuklar kullanarak bir cet benzetiyorlar. Salatalıklardan yapılan figürlere kyuri uma deniyor. Bunu birebir vakitte patlıcanları inek figürü biçiminde oyarak da yapıyorlar ve patlıcandan yapılan figürlerin ismi nasu ushi olarak biliniyor. Figürler, dünyadan yavaş bir ayrılışı temsil ediyor.

7. Güney Kore - Yukgaejang



Yukgaejang isimli Güney Kore cenaze yemeği, kıyılmış sığır eti ve taze soğandan yapılan baharatlı bir güveç. Güney Kore'de cenazeler yaklaşık 3-5 gün sürüyor ve katılanlar hürmet gereği tüm mühlet boyunca uyanık kalmaya çalışıyorlar. Et ve bol baharatla yapılan Yukgaejang, konukların güçlerini kaybetmemeleri için servis ediliyor.

8. Estonya - Lahana Sarması



Estonya'da cenazelerde servis edilen yemek bizi mutfağımızda da bulunan lahana sarması. Ama Estonya'da yapılan versiyonu bizimkinden farklı. Estonyalılar ekseriyetle baharatlı rosto üzerine lahana yapraklarını sarıyorlar. Lahana sarması, cenazeden sonra taziye meskeninde veriliyor.

Bu yemekler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt