Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dünyanın En İyi Çorbaları Açıklandı! Bakın Listede Türkiye'den Hangi Çorba Var?

Dünyanın En İyi Çorbaları Açıklandı! Bakın Listede Türkiye'den Hangi Çorba Var?
0
77

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
s-460cf36c4faf0792cecf45397fda0b1da62441bd.jpg


Çorbanın kökeni neredeyse 10 bin yıl öncesine dayanıyor. Kökeni Sanskritçe'den gelen çorba iyi beslenme manasını taşımaktadır. Şu an bildiğimiz halini 17. yüzyıl Fransa'sından alan çorbanın her kültüre ait bir çeşidi olduğu için her zaman dünyanın en iyi çorbaları yarışı kıran kırana geçer! Geçtiğimiz günlerde CNN, dünyanın en iyi 20 çorbasını seçti. Bakın listede hangi çorbalar var, Türkiye'den hangi çorba bu listeye girdi?

Kaynak: ...
1. Banga | Nijerya




Banga çorbası, hurma fıstığı meyvesinden, çeşitli baharatlardan ve çeşitli et ve balıklardan yapılan lezzetli bir çorbadır. Nijerya'nın Nijer Deltası bölümünde, özellikle Urhobo etnik grubunda popüler bir çorbadır.

Banga ayrıca popüler olarak palmiye fıstığı çorbası olarak da bilinir ve sadece Nijerya'da popüler değildir, aynı zamanda Gana ve Kamerun'da da sıklıkla tüketilir.

Gana'da hurma fıstığı çorbasına abenkwan denir. Kamerun'da Mbanga olarak bilinir. Nijerya'da, kabileye, kullanılan malzemelere ve hazırlanma şekline bağlı olarak ofe akwu, oghwo amiedi veya izuwo ibiedi gibi varyant adlarıyla Banga çorbası denir. Banga çorbası, fufu, banku, eba, dövülmüş yam, pirinç, haşlanmış plantain vb. gibi diğer yemeklere eşlik etmek için kullanılır.

2. Beef pho (phở bò) | Vietnam



Phở Bò (Vietnam Sığır Pho Erişte Çorbası), Vietnam'ın ulusal yemeğidir. 'Phở' pirinç eriştesi ve 'bò' sığır eti anlamına gelir. Vietnam'da pho bo kahvaltı olarak tüketilir. Aynı zamanda pek çok insan da hızlı bir öğle yemeği veya gece geç saatlerde akşam yemeği olarak yer.

3. Borscht | Ukrayna



Borscht çorbası, Doğu Avrupa'da yaygın olan, Ukrayna mutfağına ait olan bir çorbadır. Borschtun içerdiği sebzeler kemikli sığır etinin suyunda pişirilir. Kırmızı rengini pancardan alır. Smetana (ekşi krem) ile servis edilir.

4. Bouillabaisse | Fransa



Bouillabaisse aslında Marsilya liman kentinden çıkan geleneksel bir balık güvecidir. Bu çorba Marsilya balıkçıları tarafından restoranlara veya pazarlara satamadıkları kemikli kaya balıklarını kullanarak yapılan bir güveçti. Genellikle kabuklu deniz ürünleri ve deniz kestanesi, midye, yengeç, örümcek yengeç veya ahtapot gibi diğer deniz ürünlerini de içerir.  Pırasa, soğan, domates, kereviz, patates gibi sebzeler et suyuyla birlikte haşlanır ve balıkla birlikte servis edilir. Et suyu geleneksel olarak; zeytinyağı, sarımsak, safran ve kırmızı biberden yapılmış bir mayonez ile ızgara ekmek dilimleri üzerinde servis edilir.

5. Caldo verde | Portekiz



Caldo verde (Portekizce yeşil et suyu) Portekiz mutfağında popüler bir çorbadır. Caldo verde için temel geleneksel malzemeler, ince kıyılmış kara lahana, patates, zeytinyağı, karabiber ve tuz, çoğunlukla soğan ve sarımsaktır.  Geleneksel olarak çorbaya genellikle paio, chouriço veya linguiça (Portekize ait sosisler) dilimleri eşlik eder. Bu çorba Portekiz'de genellikle düğünler, doğum günleri ve popüler kutlamalar sırasında tüketilir.

6. Chorba frik | Cezayir, Libya ve Tunus



Yeşilken hasat edilen ve freekeh adı verilen durum buğdayı, özellikle kutsal Ramazan ayında tüketiliyor. Domates suyu, aromatik baharatlar, nohut, haşlanmış tavuk, sığır eti, koyun eti veya kuzu eti ile yapılır. Limon dilimleri ve bir parça kesra ekmeği ile servis edilir.

7. Chupe de camarones | Peru



Bu kremalı karides çorbası, tarihi bir şehir olan Arequipa'nın bir spesiyalidir. Yumuşak karides, acı biber, krema, And patatesleri ve mısırdan yapılır.

8. Gazpacho | İspanya



Gazpacho, İspanyol mutfağına ait, taze sebzeden püre halinde çiğ şekilde tüketilen bir tür soğuk çorbadır.

9. Groundnut soup | Batı Afrika



Yer fıstığı çorbası, yer fıstığından yapılan bir çorbadır. Afrika mutfağının bir parçasıdır. Gana'da genellikle fufu veya omo tuo ile yenir ve genellikle çok baharatlıdır. Genellikle yerfıstığı ezmesi olarak adlandırılan yerfıstığının ezilerek macun haline getirilmesinden hazırlanan bir inceliktir. Yerfıstığı çorbası fufu, banku, kenkey vb. ile yenir.

10. Gumbo | Amerika Birleşik Devletleri



Gumbo, ABD'nin Louisiana eyaletinde popüler olan bir çorbadırve resmi eyalet yemeğidir. Bamya, et suyu, et veya kabuklu deniz ürünleri, kereviz, dolmalık biber ve soğandan oluşur.

11. Harira | Fas



Harira, Fas ve Cezayir'de hazırlanan geleneksel bir Kuzey Afrika çorbasıdır. Başlangıç olarak popülerdir, birçok çeşidi vardır ve yıl boyunca yapılsa da çoğunlukla Ramazan ayında servis edilir.

Harira; domates ve domates konsantresi, mercimek, nohut, bakla, soğan, pilav, yumurta az miktarda et: (dana, kuzu veya tavuk), tarçın, zencefil, zerdeçal veya safran, kişniş ve maydanoz gibi malzemelerle hazırlanır.

12. Kharcho | Gürcistan



Harço Gürcü mutfağının sulu yemeklerinden biridir. Yaygın olarak sığır etinden yapılır.

13. Lanzhou beef noodle soup | Çin



Lanzhou sığır şehriye çorbası erişteli ve sığır etli bir çorbadır ve kadim Çin mutfağının bir yemeğidir.

14. Mohinga | Myanmar



Mohinga, Myanmar'a ait olan bir tür pirinç şehriye ve balık çorbasıdır. Ayrıca Myanmar'ın ulusal yemeğidir. Mohinga geleneksel olarak kahvaltıda yenir.

15. Menudo | Meksika



Menudo, kırmızı biberli et suyunda işkembeden yapılan geleneksel bir Meksika çorbasıdır.

16. Moqueca de camarão | Brezilya



Moqueca bir Brezilya deniz ürünleri çorbasıdır. Toprak güveçte yavaş yavaş pişirilir. Moqueca, domates, soğan, sarımsak, misket limonu ve kişniş, karides veya balıkla yapılır.

17. Soto ayam | Endonezya



Soto ayam, tavuk ve pirinç eriştesi gibi malzemeler kullanan geleneksel bir Endonezya yemeğidir. Soto ayam Singapur, Malezya ve Surinam'da popülerdir. Zerdeçal, sarı tavuk suyunu yapan ana bileşenlerinden biri olarak eklenir. Yumurta ile servis edilir.

18. Tom yum goong | Tayland



Tom yum; genellikle karidesle pişirilen bir tür sıcak ve ekşi Tay çorbasıdır. Tom yum'un kökeni Tayland'dadır. 'Tom yam' kelimeleri iki Tayca kelimeden türetilmiştir. Tom, kaynatma sürecine atıfta bulunurken, yam 'karışık' anlamına gelir.

19. Tonkotsu ramen | Japonya



Tonkotsu ramen, Japonya-Fukuoka Eyaleti kökenli bir ramen yemeğidir. Çorba suyu, tipik olarak birkaç saat kaynatılan domuz kemikleri ve diğer malzemelere dayanır ve yemek geleneksel olarak dilimlenmiş domuz göbeği ile doldurulur ve ortası sert olan ramen erişteleriyle servis edilir.

20. Yayla çorbası | Türkiye



Yayla çorbası veya yoğurt çorbası, en önemli malzemesi yoğurt olan bir çorbadır. Türkiye'nin her bölgesinde hazırlanır ve tüketilir.

Siz seçecek olsaydınız bu listeye hangi Türk çorbasını koyardınız? Yorumlarda buluşalım! Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:


 

Similar threads

Kış aylarında bazen ısınmak, bazen hastalıktan kurtulmak bazen de en güzel seçeneğimiz olduğu için hepimiz sık sık çorbalara başvuruyoruz. Türk mutfağındaki çorbaların mükemmel olduğu bir gerçek ancak farklı kültürlerdeki çorbaları neden denemeyelim ki? Kendinize göre uyarlayabileceğiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Ramazan ayı, Hicri takvimde dokuzuncu aydır. Orta Doğu'dan Kuzey Amerika'ya, Fas'tan Manchester'a kadar dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar bu ayda yiyecek ve içecekten uzak durarak ibadetlerini yerine getirir. Müslüman topluluklar çeşitlidir ve içerisinde çok çeşitli mutfakları ve yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Bogrâcsgulyas Gulaş Çorbası Balık Çorbası Csipetke Çorba İçin Küçük Hamur Parçaları' Jökai bableves Jökai'den Fasulye Çorbası Esterhazy rostelyos Borjûpaprikâs Kırmızı Biberli Dana Kremli Lahana Dolması Donut Karnaval Çöreği Dünyanın en önemli mutfaklarından biri olan Macar Mutfağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
1 Miso Çorbası Miso çorbası sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek olarak gelir Miso adı verilen, ezilmiş soya fasulyesi macununun sıcak su ile karıştırılması ile hazırlanır İstenirse içine nori, yeşil soğan gibi tatlandırıcılar da konulabilir 2 Soba Soba, kara buğday ve buğday...
Cevaplar
0
Görüntüleme
154
Dünya yemeklerini tanımaya kaldığımız yerden devam ediyoruz! Bugün birlikte çok yakından tanımadığımız ve bazılarımız için bir merak konusu olan buzlarla kaplı hem kıta hem de ülke olan Grönland mutfağını mercek altına alıyoruz. Grönland'ta ne yenir? Grönland mutfak kültürü nedir? Gibi soruların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt