iltasyazilim
FD Üye
h 3Geçtiğimiz Cumartesi günü Mogadişu'da düzenlenen bombalı saldırıda minimum 300 can kaybı ve yüzlerce yaralı var Saldırıyı terör örgütü El Şebab'ın yaptığı iddia ediliyor Bir kamyonun içine doldurulan yüzlerce kilo askeri ve konut yapımı patlayıcının infilak ettirildiği saldırı, yol açtığı can kaybı yüzünden 'dünyanın en kanlı terör saldırılarından' biri oldu Dünya basını ise her zamanki gibi olaya gerektiği ölçüde yer vermedi Pazartesi sabahı, Somali Halk Data ve Basın Bakanı yaptığı açıklamada 276 kişinin hayatını kaybettiğini ve 300'den artı yaralı olduğunu ifade ettiBu açıklamadan yalnızca birkaç saat sonra ise acil sağlık durumu hizmetleri ölü sayısının 300'e ulaştığını açıkladı Bu yılın başlarında hem Trump hükümeti keza de yeni cumhurbaşkanının örgüte yönelik askeri müdahaleleri arttıracağını açıklamasının üstüne El Şebab saldırılarını arttıracağını açıklamıştı*Şehrin merkezinde yüzlerce metre çaplık bir alanda etkisini gösteren patlama sonucu enkazın altından ağır zarar görmüş ve hayatını kaybetmiş vatandaşlar çıkarılmaya devam ediyorBirleşmiş Milletler Somali özel temslcisi Michael Keating bu iğrenç saldırıyıkınadığını açıkladıSomali ABD Başkonsolosluğu ise Böyle alçak saldırılar, ABD'nin Somali ve Afrika Birliği'ne terör ile yapılan mücadelede verdiği desteğin daha da artmasına sebep oluyor,ifadesini kullandı Saldırının bu değin etkin olmasının sebebi ise patlayıcı maddelerin miktarı ve şehrin en kalabalık yerinde düzenlenmiş olmasıThe Guardian'ın haberine tarafından bu saldırının sahiden Somali Dışişleri Bakanlığı'nı gaye aldığı iddialar arasında yer alıyor*Devletle ilişiği olan kaynaklara tarafından patlayıcı yüklü kamyon, bir yakıt tankerine yakın olacak şekilde park edildi ve patlama esnasında bu tanker büyük bir ateş topuna dönüştüGörgü tanıkları, nefret edilen şey ve karmakarışık enkazda yakınlarını arayan ırk olduğunu anlattıPatlamada eşini kaybeden, 4 çocuk sahibi anne Zainab Sharif, Söyleyecek hiçbir şey değil, her şeyimizi kaybettikdiyor36 yaşındaki Muna Haj'ın ise oğlu patlamada hayatını kaybetti Yaşadıklarını şöyle anlatıyor;*h 3Bugün, ben canım oğlumu kaybettim Baskıcılar onun canını aldı Allah yakınlarını kaybeden bütün herkese katlanma versin Dua ediyorum ama, Allah bu canilere hakettiklerini versinTürkiye'den yardım için giden hava ambulansı pazartesi sabahı itibariyle ağır yaralıları taşımak için Mogadişu havalimanına iniş yaptıGeçtiğimiz Şubat ayında göreve başlayan ve El Şebab'ın kökünü kurutmaya laf veren Cumurbaşkanı Mohamed Abdullahi Mohamed , ülkede 3 jurnal ağıt duyuru ettiEl Kural ile yakından bağı olan El Şebab'ın henüz saldırıyla ilgili herhangi bir açıklaması değil Ülkede genelinde öfke, rahatsızlık ve ağıt devam ediyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.