Dünyanın En Fiyatı Yüksek Yiyecekleri! dünyanın en pahalı yiyecekleri, nelerdir, hangileridir, isimleri, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, İnsan karnını, ucuz fiyatı yüksek her şeyle doyurabilirAma o kadar besinler de var oysa eksik bulunduğu ,ya da yapımları zahmetli olduğu için fazla kıymetlilerGerçi yazıyı ,özellikle de dördüncü maddeyi okuyunca ücretsiz verseler almayacaksınız lakin neyseBuyrun ARGAN YAĞI 1549356914 1549356914 dunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f771aa9fdunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f771aa9fdunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f771aa9f Bu yağı çok özel ve de pahalı yapan, yapımının son derece sıkıntılı olması ,Argan Yağı ya da Fasın sıvı altını, Fasın güney batısı hariç diğer hiçbir yerde yetişmeyen argan ağacı meyvesinin yemişinden elde ediliyor 10 metreye dek ulaşan ağaçların büyük birer zeytini hatırlatan meyvelerini yiyen keçiler, meyvenin ortasındaki yemişi sindirmeden çıkartıyorlar Çiftçiler, bu yemişleri tek tek toplayıp, her bir yemişi bir taşla kırıp içindeki yumuşak çekirdeği çıkartıyorlar Peşinde çekirdekler kavruluyor ve tekrar elle öğütülüyor Öğütülmüş çekirdekler suyla karıştırılıp, yağı çıkartılıyor İki günlük egzersiz sonucunda oysa bir litre Argan Yağı elde ediliyor Eczacılıkta, mutfakta ve kozmetik ürünlerinde kullanılıyor Berberiler Argan Yağını afrodizyak olarak kullanıyor Deneyenler Argan Yağının tadının odunumsu, baharatlı ve küflü olduğunu, keza afrodizyak etkisi de göstermediğini söylüyorlar Denemesi bedava aramak isterdi gönül, fakat ücretsiz yok; 250 mililitresi için en düşük 27 milyon TLyi gözden dahil etmemek lüzum FUGU BALIĞI xfUid21549356914 1549356914 dunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f7720196dunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f7720196dunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f7720196 Fugu, kirpi balıklarının belirtilen bir türünün Japonca adı Zaten Fugu da yalnızca ve sadece Japonyada (yılda takriben 10 ton) yeniliyor Bu balık zehirli! Etkisi siyanürden 1250 kat pozitif! Ciğerini yiyenler gerekli olarak tahtalı köyü boyluyor 2002 yılında altı, 2003′te ise iki birey bu balık yüzünden öldü Mutlaka ressam eller kadar hazırlanması gerekiyor Fugu pek de ucuz sayılmaz; iyi bir restoranda Fufu yemek yemek yaklaşık 100 milyon TLye mal oluyor Siz siz olun, yolunuz Japonyaya ve aklınıza Fugu düşerse yüzde yüz güvenilir olmayan bir restoranda bu balığı yemeyin! Amerikan Yiyecek ve Ilaç Dairesine kadar, Fugu zehirlenmesi, kusma, istem dışı kasılma, felç ve akabinde solunum sisteminin çökmesiyle, mutlak ölümle sonuçlanıyor CULATELLO 1549356914 1549356914 dunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f7724eb9dunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f7724eb9dunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f7724eb9 İtalyanların Culatello adını verdikleri, domuz mesanesi içine içi doldurulmuş kemikli prosciutto jambonu dillere epope Jambon, mesane içine doldurulup iple sıkı sıkıya bağlandıktan sonra en düşük bir yıl beklemeye bırakılıyor Bu umma sırasında jambon, kütlesinin yaklaşık üçte birini kaybediyor, oysa tadı belirginleşiyor Büyük fabrikalarda üretilenlerden ziyade, her ne değin Avrupa Birliğinin hijyen yönergelerine yerinde biçimde olmasa da Bassa Barmense bölgesinde firari olarak üretilen Culatellolar makbul Kağıt kadar ince dilimlere kesilerek servis edilen Culatelloyu herkesin hayatta en düşük bir defa tatması gerekiyor Tabağı yaklaşık 67 milyon TL KOPİ LUWAK KAHVESİ xfUid41549356914 1549356914 dunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f7729b60dunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f7729b60dunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f7729b60 Dünyanın en özel kahvesinin kilo fiyatı yaklaşık 1 milyar 135 milyon TL Sumatra ormanlarında yetişen Kopi Luwak kahvesinin bu denli pahalı olmasının sebebi tabii ama eşsiz, taklit edilmesi muhtemel olmayan tadı ve şimdi bu özgün tadın sırrı keşfedildi; daha açık konuşmak gerekirse defalarca bir söylenti olduğu düşünülen reel kanıtlandı! Bu yazıyı okuyanlardan özür dileyerek, Kopi Luwakın sırrını açıklayalım: Kopi Luwak çekirdekleri misk kedilerinin dışkılarından ayıklanıyor! Şöyle ancak, Sumatra ormanlarında ağaç tepelerinde yaşayan misk kedileri kahve bitkilerini yiyor, fakat kahve çekirdeklerini öğütmeden yutuyorlar Hayvanların midelerinde kahve çekirdikleri asitleniyor, yani bir hoş operasyon görüyor Sonradan da sıra sindirim sürecinin son kısmına geliyor Tarihi epeyce eskilere, Sumatra Adasına gelen Hollandalılara dayanan Kopi Luwakın sırrını keşfeden Kanada Ontariodaki Guelph Üniversitesinden Dr Massimo Marcone, Kopi Luwakın normal kahvedeki gibi acı bir tadının olmamasının nedeninin misk kedilerinin mide asidi olduğunu söylüyor Elbette Kopi Luwak üreticilerinin kahve çekirdeği biriktirmek için sabah akşam Sumatra ormanlarında dolaşıp misk kedisi dışkısı aradıklarını dikkate almak saflık olur; Kopi Luwak özel çiftliklerde üretiliyor bu arada midesi kalkanlar için küçük bir hatırlatma: İnsanın ağzına girmeden önce yolu diğer canlıların sindirim sisteminden geçen kolay yiyecekler de var Mesela kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi bal, oysa arıların sindirim sisteminden geçtikten daha sonra bal oluyor CHATEAU YQUEM 1549356914 1549356914 dunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f772e6eddunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f772e6eddunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f772e6ed En inanılmaz şarapların diyarı Bordeauxdan çıkan şayet de en şahane parça: Chateau Yquem Şarap uzmanı Robert Parker, Chateau Yqem üreticileri fiziksel kayıp veya zahmetleri düşünmeden en iyi şarabı üretebilmek için üretimin her aşamasında fanatik bir heves sergiliyorlar diyor Bir asmadan oysa bir kadeh Yquem çıkıyor Her bir üzüm fakat tam kıvama gelince toplanıyor Üzümler iyi olmadığı için hiç Yquem üretilmediği yıllar da (1964, 1972, 1974 ve 1992) oldu Şarabın fiyatları da epeyce istikrarsız 88 yılına ait bir şişe için 490 milyon TL, 99 üretimi bir şişe içinse takriben 178 milyon TL ödeniyor WAGYU xfUid61549356914 1549356914 dunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f7733649dunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f7733649dunyaninenpahaliyiyecekleri5c594f7733649 Japonyadan bir gıda var listede Wagyu Japonyada yetiştirilen fazla özel bir cins sığır ABDnin bir takım kesimlerinde, Avustralya ve Waleste de üretim çiftlikleri bulunuyor Wagyu sığırı, etindeki yoğun yağıyla fani sığırlardan ayırt edilebilir En yağlı Wagyu sığırları Kobe dolaylarında yetiştiriliyor Yarım kilo Wagyu bifteğinin yüzde 90′ı yağ, yüzde 10′u da etten oluşuyor Tabii Wagyu sığırları o kadar basit yetiştirilmiyor: Yağlı olsunlar diye özel bir diyet uygulanıyor; çiftciler kaslarını yumşatmak için sığırlara masaj yapıyor Japonyada Kobe bifteğinin takriben fiyatı 243 milyon TL ABDde de bir Wayguburgerin fiyatı 64 milyon TLden başlıyor