Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dünyanın En Saygın İnsanları Öğretmenler

Dünyanın En Saygın İnsanları Öğretmenler

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Harf devrimini yapan Mustafa Kemal Atatürk ’ümüz yeni harflerin öğretilmesi için yazı tahtasının başına geçti Milletimize yeni harfleri bilgi vermek için canla başla çalışmaya başlamıştı Bakanlar Kurulu 11 Kasım 1928 günü yaptığı bir toplantıda Atamıza “Irk Mektepleri Baş Öğretmenliği unvanını kabul edişlerinin 78yılındayız24 Kasım Atatürk ’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündürBu gün “ÖĞRETMENLER GÜNÜ olarak kutlanıp, anılmaktadır
Atatürk “En önemli ve bereketli görevlerimiz öğretim ve eğitim işleridir Bu işlerde ne yapıp, yapıp başarıya ulaşmamız gerektir Bir ulusun reel kurtuluşu oysa bu yoldadırdiyerek öğretmenlere verilecek önemi mükemmel anlatmıştır
Öğretmenlik kutsal bir meslektir Gerçeği, tekrar tekrar gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimi anlatır Yeteneklerimizin gelişmesine asistan olur Doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlar Bize anne olur, baba olur, kardeş ve arkadaş olurlar “Eğitim koşul! cümlesini hep duyar ve söyleriz Doğrularla yanlışların iç içe girdiği gündelik yaşamımızdaki (informal) eğitim bir yandan, biçimsel (formal) eğitimi veren İlköğretimden üniversiteye, akademilere varana kadar öğretmenlerdir Toplumun 4 esas direğini ise eğitim, emniyet, hak ve sıhhat oluşturur Bunların hepsi birbirine tabi olmakla birlikte subaylarıpolisleri, yargıçlarısavcıavukatları ve hekimleri eğitim yetiştirir; öğretmenler yetiştirir
Her yıl 24 Kasımlarda , ortalık bir yangın alanına döner; herkes konuşur,Öğretmenleri sorunları anlatılır,çözüm sözleri verilir Sonradan bir sene boyunca Hoca tekrar unutulurAnımsanmaz
Her türlü eğitimi uygulayan her kademedeki öğretmenlerdir! Eğitim olmazsa, öğretmenlerin iyi yetiştirdiği bireyler ve toplum olmazsa yanlış tedavilere, sağlık durumu sektöründe sömürülmeye, trafikte sevdiklerinizi kaybetmeye, hırsızlığa, soyguna, kapkaça, yetkisiz ve hatalı adalete, teröre, suç oranlarının artmasına ve toplumu içinden çürüten her türlü olumsuzluğa devam edilecektir İyi eğitilmiş bir toplumda ise ilk önce güvenlik, yargı ve sağlık sorunları edinmek üzere bütün toplumsal sorunlar yok denecek değin azalır
Toplumu yetiştiren öğretmenleri yetiştirenler de yeniden öğretmenlerdir! Eğitimi veren, uygulayan öğretmenlerin sorunları çözülmeden dünyanın en iyi eğitim sistemini de getirseniz hiçbir sorunu çözemeziniz Öğretmenlerin idareli durumunun iyileştirilmesi, eğitimöğretimin adalet ettiği saygınlığı kazanmasına da büyük katkı sağlayacaktır Her kademedeki öğretmenlerin bu gün en temel sorunu ekonomiktir Ülkelerdeki ortalama takvim hoca maaşları incelendiğinde en düşük olan ülkelerden biride Türkiye ’dir
Atatürk Döneminde Öğretmenlerin Ekonomik Durumu incelendiğinde 1923 yılında Cumhuriyetin birincil yıllarındaki kıt imkanlara rağmen , bir aylık ortalama öğretmen maaşıyla 25 Cumhuriyet altını alınabilirken 2006 yılında sadece 5 Cumhuriyet altını alınabilmektedir
Son yarım yüzyıldır Türkiye ’deki eğitim, ulusalcı kimlikten uzaklaştırılmıştır Taklitçilik sosyal yapımıza uysunuymasın uygulanır olmuşturTürlü sorunlarla yaklaşık olarak boğuşan Cumhuriyet öğretmeni, eğitim sistemindeki dejenerasyon, mesleki yaşamındaki adaletsizlikler,siyasal kadrolaşmalar, komik aidat ve maaş politikaları sonucu kimliğini yitirme noktasına getirilmiştir
Olumsuzluklara karşın, Başöğretmen Gazi Kemal ’in Laik demokratik Cumhuriyete inanmış saygın öğretmenlerinin, aydınlanma meşalesini söndürmeyeceklerine, hür bayrağını indirmeyeceklerine olan inancımız tamdır
Bu duygularla , “Öğretmenler günü nü kutluyor, bize yol, yön, ışık olan Dünyanın en saygın insanları olan siz öğretmenlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz
Ali Ekber Tunçdemir *