Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dürü Nedir-Dürüde neler olur?

Dürü Nedir-Dürüde neler olur?
0
77

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Dürü NedirDürüde neler olur? Dürüaçık konuşmak gerekirse belki, ben dürü nedir bilmiyor ve hatta bu kelimeyi birincil kez duyuyorum Melek'lerdurunedirdurudenelerolur5c4ba305da5bcpngalt :D:D :D:D :D:D Şayet aranızda benim gibi bilmeyen ve ola ki de, bu yazıyla bu kelimeyle ilk defa tanışanlar olur diye, dürü nedir öğrenelim istedimdurunedirdurudenelerolur5c4ba305e13fcalt Ahan da buyrun Melek'lerdurunedirdurudenelerolur5c4ba30620debgifalt :A :A :A 1548460870 1548460870 durunedirdurudenelerolur5c4ba30629826durunedirdurudenelerolur5c4ba30629826 durunedirdurudenelerolur5c4ba30629826 Dürü Bohçası,dürü bohçası kimlere gönderilir,dürü,dürü bohcasına neler konur Dürü nedir Dürü Türk adetlerine kadar düğünde erkek ve kız tarafının damada,geline ve onların yakın akrabalarına gönderilen hediye bohcasıdır Dürü Kimlere gönderilir: Dürü gelin ve damat haricen kayınvalide kayın peder,görümce, elti gibi ailenin yakınlarına gönderilir dürüde yakın akrabalara gönderilen bohcaya (elti görümce gibi) havlu ,yazma ,patik,erkekler için çorap duruma göre gömlek ve yine finansal duruma tarafından bayanlara kumaş çocukları varsa iç çamasırı gibi hediyeler konur Kayınvalide ve kayınpeder için hazılanan bohçaya Anneye başörtüsü (yemeni), seccade, havlu, terlik, iç çamaşırı, elbise ya da bir elbiselik kumaş, çorap veya patik bizim adetlerimize göre(konya) dantel oda takımı ya da kanaviçe takımda konur Babaya gömlek, havlu, terlik, iç çamaşırı, seccade, namaz takkesi, çorap gibi Geline giden dürüde :gecelik takımı, iç çamaşırları, sabahlık, parfüm, makyaj seti, çanta, etek ve ceketten oluşan bir takım veya elbise ile terlik,havlu, yazma,patik, Damada Giden Bohçaya: gömlek, kravat, terlik, havlu, traş takımı, parfüm, çorap, iç çamasırı ,kemer pijama vbşeyler konmaktadır  

858,497Konular
982,556Mesajlar
30,298Kullanıcılar
Üst Alt