Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dürüm Kebabı

Dürüm Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
1 kilo bonfilelik kuşbaşı et
2 Adet soğan
2 Adet domates
810 Adet sivri biber
2 Çorba kaşığı tereyağı
Lavaş ekmeği
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
Terbiye için :
2 Adet soğan
1 Kahve fincanı süt
1 Kahve fincanı zeytinyağı
Etlerin buzdolabında bekleme süresi : En az 45 saat

Hazırlanışı

* Ön hazırlık olarak(terbiyesi için) soğanları rendeleyip, suyunu sıkın
* İçine 1 kahve fincanı zeytinyağını ve 1 kahve fincanı sütü ilave ederek karıştırın
* Etleri bu terbiye ile karıştırarak en az 45 saat buzdolabında bekletkin
* Sacın çukur kısmında yada geniş yüzeyli teflon bir tavada etleri yıkamadan, suyunu bırakıp çekene dek arada bir karıştırarak kavurun
* Etler suyunu çektiğinde piyazlık dopranmış soğanı ve tereyağını ekleyin
* 35 dakika daha kavurun
* Ardından küçük doğranmış sivri biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin
* Daha sonra fındık iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi, kimyonu ve kekiği ayarlayın
* Etleri ateşten alıp lavaş ekmeğinin arasına koyup dürüm yaparak, servis yapın
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt