Dürüm Tatlı 800 gram un 500 gram eritilmiş margarin 3 adet yumurta 250 gram nişasta 800 gram öğütülmüş fıstık içi 1 akarsu kaşığı limon suyu 10 gram tuz şerbeti için: 5 su bardağı su 1,5 kilo tozşeker Yapılışı 1,5 kilo tozşekeri 5 su bardağı su ile karıştırın Şurup kıvamına gelene kadar kaynatın Hamuru için unu, 3 adet yumurtayı, 1 dere kaşığı eritilmiş margarini, 1 nehir kaşığı limon suyunu, tuzu ve 1 su bardağı suyu karıştırın tamamen yoğurun 6 eşdeğer parçaya ayırınÜzerine nemli bir kumaş örtün ve 10 dakika kadar dinlendirin Hamur parçalarının her birini, düz bir zeminde olabildiğince ince açın Yufkaları açarken üzerlerine nişasta serpin Açtığınız yufkaları 2030 cmlik dikdörtgenler halinde muhakkak Bir yandan tepsiyi hafifçe yağlayınÜst üste dizdiğiniz yufkaların arasına oldukça çok fıstık içi atın Fıstıklanmış yufkaları kurşun kalem kalınlığındaki bir oklavaya sarın Oklavanın iki tarafından sıkıştırarak büzünTepsi içine sıyırarak yerleştirin daha sonra tepsi içindeki dürümleri 3 cmlik dilimlere ayırın Eritilmiş kalan margarini dürümlerin üzerine dökün Kalan fazla yağı tepsiyi eğerek dökün Tepsinin üzerine yağlı kağıt örtün Evvelden ısıttığınız 160 dereceli fırında 20 dakika pişirin Tepsiyi fırından çıkardıktan 3 dakika kadar sonradan kaynar şerbeti dökünŞerbeti çekene değin bekleyin Servis yapın id