Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Durustluk uzerine..

Durustluk uzerine..
0
166

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Durustluk Uzerine Guzel Bir Oyku
Bir zamanlar, Uzak Doğu'da, artık yaşlandığını ve yerine gececek birini secmesi gerektiğini duşunen bir imparator varmış Yardımcılarından ya da cocuklarından birini secmek yerine; kendi yerine gececek kişiyi değişik bir yolla secmeye karar vermiş

Bir gun, ulkesindeki tum gencleri cağırmış ve: Artık tahttan inip yeni bir imparator secme vakti geldi Sizlerden birini secmeye karar verdimdemiş

Gencler şaşırmışlar, ancak o konuşmasını surdurmuş: Bugun hepinize birer tohum vereceğim Bir tek tohum Ama bu cok ozel bir tohum Evlerinize gidip onu ekmenizi, sulayıp buyutmenizi istiyorum Tam bir yıl sonra buyuttuğunuz o tohumla buraya geleceksiniz Sizi, yetiştirdiğiniz o tohuma gore değerlendirip, birinizi imparator sececeğim

Saraya cağrılan genclerin arasında Ling adında biri de varmış O da diğerleri gibi tohumunu almış Evine gidip heyecanla olayı annesine anlatmış Annesi bir saksı ve biraz toprak bulup, onun tohumu ekmesine yardım etmiş Sonra birlikte dikkatlice sulamışlar Her gun sulayıp buyumesini bekliyorlarmış

Yeterince zaman gectikten sonra diğer gencler tohumlarının ne kadar buyuduğunu anlatırken, Ling hayal kırıklığı icinde, kendi tohumunda hicbir değişiklik olmadığını goruyormuş Uc hafta, dort hafta, beş hafta gecmiş Hala hicbir gelişme yokmuş Diğerleri yetişen bitkilerinden soz ederken Ling cok uzuluyormuş İmparatorun onu beceriksiz sanmasından cok endişeleniyormuş Arkadaşlarına da hicbir şey diyemiyor, sabırla bekliyormuş

Sonunda bir yıl bitmiş ve genclerin yetiştirdikleri bitkileri imparatorun huzuruna goturecekleri gun gelip catmış Ling, annesine boş saksıyı goturemeyeceğini soyleyince, annesi ona cesaret verip; saksısını goturup durust bir şekilde olanları imparatora anlatmasını istemiş Ling, pek istemese de, annesinin sozunu tutmuş ve boş saksıyla saraya gitmiş

Saraya varınca arkadaşlarının yetiştirdiği bitkilerin guzellikleri karşısında şaşırmış Sonra imparator gelmiş ve tum gencleri selamlamış Ling, arkalarda bir yerlere saklanmaya calışıyormuş Ne buyuk bitkiler, cicekler ve ağaclar yetiştirmişsiniz Bugun biriniz imparator olacakdemiş imparator

Aniden arkada elinde boş saksısıyla Ling'i fark etmiş Hemen muhafızlarına onu one getirmelerini emretmiş Ling cok korkmuş Sanırım beceriksizliğimden dolayı beni oldurtecekLing one geldiğinde imparator adını sormuş Adım Lingdemiş Diğer gencler guluşup onunla alay etmeye başlamışlar İmparator onları susturmuş Ling'e ve elindeki saksıya dikkatle bakıp kalabalığa doğru donmuş Yeni imparatorunuzu selamlayın Adi Ling!demiş

Ling inanamamış Cunku tohumunu yeşertememiş bile, nasıl imparator olurmuş? İmparator devam etmiş: Bir yıl once burada herkese bir tohum verdim Siz ekip, sulayıp bir yıl sonra getirecektiniz Ama hepinize kaynamış tohum vermiştim Asla buyuyemeyecek olan Ling'in dışında herkes ağaclar, bitkiler ve cicekler getirdi; cunku tohumun buyumediğini fark edince hepiniz onu bir başka tohumla değiştirdiniz Sadece Ling icinde benim verdiğim tohum olan boş saksıyı getirme cesaret ve durustluğunu gosterdi Beklentisi gercekleşmeyince umutsuzluğa kapılsa da, durustluğunden vazgecmedi Onun icin yeni imparatorunuz o olacak!

GERCEK SEVGİ

Japonya'da yaşanmış gercek bir olay şoyledir: Evini yeniden dekore ettirmek isteyen Japon bunun icin bir duvarı yıkar Japon evlerinde genellikle iki tahta duvar arasında cukur bir boşluk bulunur Duvarı yıkarken, orada dışardan gelen bir civinin ayağına battığı icin sıkışmış bir kertenkele gorur Adam bunu gorduğunde kendini kotu hisseder ve aynı zamanda meraklanır da kertenkelenin ayağına cakılmış civiyi gorunce
Muhtemelen bu civi 10 yıl once, ev yapılırken cakılmıştı Peki nasıl olmuş da kertenkele bu pozisyonda hic kıpırdamadan 10 yıl boyunca yaşamayı başarmış? Karanlık bir duvar boşluğunda hic kıpırdamadan 10 yıl boyunca yaşamak cok zor olmalı
Boylece adam calışmayı bırakır ve kertenkeleyi izlemeye başlar Sonra nereden cıktığını fark edemediği başka bir kertenkele gelir ağzında taşıdığı yemekle Adamı sersemletir gorduğu manzara Bu nasıl bir sevgi? Ayağı civilenmiş kertenkele, 10 yıldır diğer kertenkele tarafından beslenmektedir

KALBİNİZDEKI SEVGİYİ ASLA OLDURMEYİN, SİZİ SEVENLERİ ASLA TERKETMEYİN!

HARİKA

Bu hikaye cok hoşuma gitti yahem duaların nasıl kabul gorduğu,hem her işte bir hayır olduğu,hem teslimiyet,hem Allah'ın gucu hakkında değerlendirmeler yapma bakımından ibret verici

Brenda yamac tırmanışı yapmak isteyen genc bir kadındı Bir gun cesaretini toplayarak bir grup tırmanışına katıldı Tırmanacakları yere vardıklarında, neredeyse duvar gibi dik, buyuk ve kayalık bir yamac cıktı karşılarına Tum korkularına rağmen, Brenda azimliydi Emniyet kemerini taktı, ipi yakaladı ve kayanın dik yuzune tırmanmaya başladı Bir sure tırmandıktan sonra, nefeslenebileceği bir oyuk buldu
Orada asılı dururken, gruptan yukarıda ipi tutan kişi dalgınlığa duşerek ipi gevşetiverdi Aniden boşalan ip, hızla Brenda'nın gozune carparak lensinin duşmesine neden oldu Lens cok kucuktu ve bulunması neredeyse imkansızdı Lens yamacın ortasında bir yerlerde kalmıştı ve Brenda artık bulanık goruyordu
Umitsizlik icinde Brenda, lensini bulması icin Allah'a dua edebilirdi yalnızca Ve icten ice duşunup dua etmeye başladı 'Allah'ım! Sen bu anda buradaki tum dağları gorursun Bu dağlar uzerindeki her bir taşı ve yaprağı bildiğin gibi, benim lensimin yerini de biliyorsun Onu bulmama yardım et'
Patikalardan yuruyerek aşağı indiler Aşağı indiklerinde, tırmanmak uzere oraya doğru gelen yeni bir grup gorduler İclerinden biri 'Aranızda lens kaybeden var mı? ' diye bağırdı
Brenda'nın sonradan oğrendiğine gore, lensi bir karınca taşıyordu ve karınca yurudukce yavaşca kayanın uzerinde hareket edip parlayan lens kızların dikkatini cekmişti Eve donduklerinde Brenda lensini nasıl bulduklarını babasına anlattı Bir karikaturcu olan babası da ağzıyla lens taşıyan bir karınca resmi cizerek, karıncanın uzerindeki baloncuğa şunları yazdı:
'Allah'ım! Bu nesneyi neden taşıdığımı bilemiyorum Bunu yiyemem ve neredeyse taşıyamayacağım kadar ağır Ama istediğin sadece bunu taşımamsa, senin icin taşıyacağım'

'BU YUKU NİYE TAŞIYORUM' demeyin

ANLATMAK

New York'ta, Brooklyn Koprusu uzerinde dilenen kor bir dilenci, bir gun bir şairin dikkatini ceker Dilencinin boynunda asılı bir tabela vardır Şair, dilenciye gunluk kazancının ne kadar olduğunu sorar Dilenci de sekizon dolar kadar olduğunu soyler Bunun uzerine şair, dilencinin boynuna asılı tabelayı ters cevirerek bir şeyler yazar;
'Şimdi buraya senin kazancını artıracak bir şeyler karaladım Bir hafta sonra yanına geldiğimde bana sonucu soylersin' der ve oradan ayrılır
Şair, bir hafta sonra dilencinin yanına uğrayıp kendini tanıtınca, dilenci;
'Bayım size ne kadar teşekkur etsem azdır Bir haftada kazancım ikiye katlandı Cok merak ediyorum tabelaya neler yazdınız? '
Bunun uzerine şair gulumser ve:
'Tabelada Doğuştan korum, yardım edin yazıyordu
Bense Bahar gelecek, ama ben yine goremeyeceğim diye yazdım' der

Onemli olan, anlatılmak istenen şeyi en iyi şekilde anlatmak olduğuna gore; her şeyin daha iyi anlatılabileceği bir yol vardır Yeter ki onu bulmaya, uygulamaya ve ufkumuzu bu doğrultuda genişletmeye uğraşalım