iltasyazilim
FD Üye
Düşes Patates (pomme Duchesse) Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet orta boy patates
*3 adet yumurta sarısı
*40 gr tereyağı (23 dolu yemek kaşığı kadar)
*Tuz
*Çay kaşığı ucuyla muskat rendesi (aktarlarda bulunur)
Düşes Patates (pomme Duchesse) Tarifi Yapılışı Patatesleri tuzlu suda haşlayın Sıkma torbasından geçmesi için iyice haşlanması önemlidir Patatesleri soyup püre haline getirin Fırını 250 dereceye ayarlayın Yumurta sarılarını patates püresine ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Yağı, muskat rendesini ve tuzunu ekleyip tekrar karıştırın İyice püre haline gelmesi lazım Yıldız uçlu sıkma torbasına püreyi koyun Dik tutarak tereyağı ile yağlanmış tepsiye sıkın Fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar yani 5 dk kadar pişirin Afiyet olsun
*4 adet orta boy patates
*3 adet yumurta sarısı
*40 gr tereyağı (23 dolu yemek kaşığı kadar)
*Tuz
*Çay kaşığı ucuyla muskat rendesi (aktarlarda bulunur)
Düşes Patates (pomme Duchesse) Tarifi Yapılışı Patatesleri tuzlu suda haşlayın Sıkma torbasından geçmesi için iyice haşlanması önemlidir Patatesleri soyup püre haline getirin Fırını 250 dereceye ayarlayın Yumurta sarılarını patates püresine ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Yağı, muskat rendesini ve tuzunu ekleyip tekrar karıştırın İyice püre haline gelmesi lazım Yıldız uçlu sıkma torbasına püreyi koyun Dik tutarak tereyağı ile yağlanmış tepsiye sıkın Fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar yani 5 dk kadar pişirin Afiyet olsun