iltasyazilim
FD Üye
Dut Şerbeti (Şifa Niyetine) Tarifi İçin Malzemeler
1 kg kara dut 3 litre su 2 su bardağı şeker 2 tane limon
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 1 saat Dut Şerbeti (Şifa Niyetine) Tarifi Yapılışı
Herkese selamlar Bir dut şerbeti bukadar mı güzel olur hele faydaları şifası bence dut zamanı geçenden sizde yapın derim öncelikle faydalarını araştırdım da ondan bahsedeyim Dut ağacının yaprakları ipek böcekleri için zengin besinler içerir Dut yaprakları antienflamatuar olarak, saç dökülmesine karşı ilaçlı tedavi olarak kullanılmaktadır
Dutun kendine has tadı ve şekli dışında zengin besin maddeleri içerir Bu besin madelerinin sağlık açısından bir çok faydası vardır Perotein açısından çok zengindir Ayrıca A, E, C ve K vitaminleri açısından oldukça zengin olan ut, kalsiyum, demir, folat, tiamin, nisain kaynağıdır
Duy aynı zamanda antioksdianlar açısından da zengindir, bu özelliği sayesinde bir çok hastalığın tedavisinde ve aynı zamanda cilt bakım malzemlerinde kullanılmaktadır Dut ayrıca antosiyanin, flavonoidler, lutein, zeaksantin, B karoten ve A karoten açısından oldukça zengindir
Ayrıca
dut Genel sağlıklı korur
dut kanseri önler
dut kan pırtışmasını önler
dut kanı temizler
dut karaciğeri temizler
soğuk algınlığına gribe iyi gelir
Ben bu kadarını yazdım ama daha bir çok faydası var gelelim tarifimize
Öncelikle dutlarımızı iyice yıkayalım, ben halamın dut ağaçları var ordan kendi elimle topladım ,yaz için konsantre yaptım, dutlarımızı tencereye alalım ,üzerine suyunu ekleyip iki tane limonu dilim dilim yapıp tencereye alalım Kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat yada 45 dakika pişirelim Hemen tüketecekseniz soğuduktan sonra süzüp üzerine şekerini ekşi tat seviyorsanız bir tane daha limon sıkıp dolaba kaldırın Ben fazla yaptığım için kaynar şekildeki dut şerbetini şekerini katmadan cam konserve kavanozlarına koyup ağzını sıkıca kapatıp kaldırdım ,yazın buz gibi içeriz inşallah Yada dutları dondurucuya koyup dilediğiniz zaman çıkarıp şerbet haline getirebilirsiniz
1 kg kara dut 3 litre su 2 su bardağı şeker 2 tane limon
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 1 saat Dut Şerbeti (Şifa Niyetine) Tarifi Yapılışı
Herkese selamlar Bir dut şerbeti bukadar mı güzel olur hele faydaları şifası bence dut zamanı geçenden sizde yapın derim öncelikle faydalarını araştırdım da ondan bahsedeyim Dut ağacının yaprakları ipek böcekleri için zengin besinler içerir Dut yaprakları antienflamatuar olarak, saç dökülmesine karşı ilaçlı tedavi olarak kullanılmaktadır
Dutun kendine has tadı ve şekli dışında zengin besin maddeleri içerir Bu besin madelerinin sağlık açısından bir çok faydası vardır Perotein açısından çok zengindir Ayrıca A, E, C ve K vitaminleri açısından oldukça zengin olan ut, kalsiyum, demir, folat, tiamin, nisain kaynağıdır
Duy aynı zamanda antioksdianlar açısından da zengindir, bu özelliği sayesinde bir çok hastalığın tedavisinde ve aynı zamanda cilt bakım malzemlerinde kullanılmaktadır Dut ayrıca antosiyanin, flavonoidler, lutein, zeaksantin, B karoten ve A karoten açısından oldukça zengindir
Ayrıca
dut Genel sağlıklı korur
dut kanseri önler
dut kan pırtışmasını önler
dut kanı temizler
dut karaciğeri temizler
soğuk algınlığına gribe iyi gelir
Ben bu kadarını yazdım ama daha bir çok faydası var gelelim tarifimize
Öncelikle dutlarımızı iyice yıkayalım, ben halamın dut ağaçları var ordan kendi elimle topladım ,yaz için konsantre yaptım, dutlarımızı tencereye alalım ,üzerine suyunu ekleyip iki tane limonu dilim dilim yapıp tencereye alalım Kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat yada 45 dakika pişirelim Hemen tüketecekseniz soğuduktan sonra süzüp üzerine şekerini ekşi tat seviyorsanız bir tane daha limon sıkıp dolaba kaldırın Ben fazla yaptığım için kaynar şekildeki dut şerbetini şekerini katmadan cam konserve kavanozlarına koyup ağzını sıkıca kapatıp kaldırdım ,yazın buz gibi içeriz inşallah Yada dutları dondurucuya koyup dilediğiniz zaman çıkarıp şerbet haline getirebilirsiniz