Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Duvaklı pilav

Duvaklı pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
250 g orta yağlı koyun eti kıyması
50 g badem
1 çay kaşığı yenibahar, tuz
1 tutam kıyılmış maydanoz


Hazırlanışı

Pirinci sıcak su ile üzerini 2 parmak geçecek şekilde ıslatın İçine 1 çay kaşığı tuz ekleyip 20 dk bekletin Akan suyun altında yıkayıp süzün



Pilav tenceresine 3 bardak et suyunu koyup tuzunu ekleyin Su kaynayınca yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edip kısık ateşke kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin



Küçük bir tavada tereyağını eritip pilavın üzerine gezdirin Kağıt havlu serip kapağını kapatın ve 2025 dk demlenmeye bırakın



Küçük bir tavada bademleri yağsız olarak kavurup tereyağ ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin Tuz, yeni bahar ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurun



Pilavın tamamını alacak dibi yuvarlak büyükçe bir kasenin dibine kıymayı koyup üzerine pilavı doldurun Kaşıkla basarak düzeltip düz servis tabağına ters çevirin Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın







 
858,497Konular
981,927Mesajlar
29,942Kullanıcılar
el akrammSon üye
Üst Alt