duyguların yorumu Uzun zaman önce, dünya yaratılmadan, halk müziği dünyaya etap basmadan önce, iyi huylar ve fena huylar ne yapacaklarını bilemez vaziyette dolanıyorlarmış Bir gün, toplanmışlar ve her zamankinden daha ağırbaşlı oturuyorlarken Saflık ortaya bir düşünce atmış: Niçin saklambaç oynamıyoruz?Ve tümü bu fikri beğenmiş, ve hemen delilik, bağırmış: ‘’Ben ebe olmak ve saymak istiyorum, Ben ebe olmak istiyorum!ve başka hiç kimse Çılgınlığı arayacak değin çıldırmadığı için, Çılgınlık bir ağaca yaslanmış ve saymaya başlamış, 1, 2, 3 Ve Delilik saydıkça,iyi huylarla fena huylar saklanacak yer aramışlar Şefkat Ay'ın boynuzuna asılmış; İhanet çöp yığınının içine girmiş; Sevgi bulutların arasına kıvrılmış; Yalan bir taşın altına saklanacağını söylemiş fakat yalan söylemiş çünkü gölün dibine saklanmış; Heves dünyanın merkezine gitmiş; Para hırsı bir çuvalın içine girerken çuvalı yırtmış Ve Çılgınlık saymaya devam etmiş, 79, 80, 81, 82 Aşkın dışarıda tüm iyi huylar ve fena huylar o asıl kadar zaten saklanmışAşk, belirsiz olduğu gibi, nereye saklanacağını da bilmiyormuş Bu bizi şaşırtmamalı çünkü hepimiz Aşkı saklamanın ne değin güç olduğunu bilirizVe Çılgınlık 95, 96, 97 ya gelmiş ve 100'e vardığı anda, Aşk sıçrayıp güllerin arasına girmiş ve saklanmışVe Delilik bağırmış : Sağım solum sobedir, geliyorum!, ve arkasını döndüğünde, başta Tembelliği görmüş, o ayaktaymış çünkü saklanacak enerjisi yokmuş Sonradan Şefkati ayın boynuzunda görmüş,ve İhaneti çöplerin aralarında, Sevgiyi bulutların arasında, Yalanı gölün dibinde, ve Tutkuyu dünyanın merkezinde, hepsini birer birer bulmuş, yalnızca biri hariç Ve Çılgınlık umutsuzluğa kapılmış, en son gizli kişiyi bulamamış, derken Haset, bulunamadığı için haset duyarak,Çılgınlığın kulağına fısıldamış: Aşkı bulamıyorsun, O güllerin arasında saklanıyorVe Delilik çatal biçiminde tahta bir sopa almış, ve güllerin arasına çılgınca saplamış,saplamış, saplamış, ta ancak kalp burkan bir nida onu durdurana değin Ve haykırıştan sonra, Aşk elleriyle yüzünü kapayarak ortaya çıkmış, ve parmaklarının arasından gözlerinden iki sicim gibi kan akıyormuş, Delilik Aşkı bulmak için heyecandan Aşkın gözlerini çatal sopa ile âmâ etmiş Ne yaptım ben? Ne yaptım ben?’’ Diye bağırmış Seni âmâ ettim Nasıl onarabilirim?Ve Aşk cevap vermiş, Gözlerimi geri veremezsin Ama benim için bir şey yerine getirmek istersen, benim kılavuzum olabilirsin Ve o günden beri, Aşkın gözü kördür ve defalarca Delilik yanındadır