Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Duygusal Zeka

Duygusal Zeka
0
85

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Hissi Akıl Araştırmacılar her ne değin duygusal zekanın genetik olduğunu bulsalar da uyumlu ve sistematik bir egzersiz ile duygusal akıl öğrenilip, geliştirilebiliyor Sizlere günlük hayata ve mesleki alanda şehvetli zekanızı geliştirebileceğiniz 7 önerimiz var Öneri 1 : Kendinizi tanıyın Kim olduğunuzu öğrenin Şehvetli akıl kendinizi tanımanızı şart koşar Bu öyle basit değildir bu nedenle biz size bir takım sorular hazırladık Bunları sakin bir şekilde tekrarlanarak kendinize sorun ve kendiniz hakkında daha fazla bilgiye sahip olun: • Sahiden ben kimim? Beni ne tanımlar? Kimi ya da ne beni şekillendiren? • Hayatımda hangi rolleri üstleniyorum ve bunlardan hangileri reel? • İhtiyaçlarım nelerdir? Ne istiyorum, ne bekliyorum hayattan? Hedeflerim ne ? benim için manâlı olan ne? • Dinç ve çelimsiz yönlerim ne? Neyi iyi yaparım? Bana ne haz verir • Neye inanıyorum ben (ikili ilişkiler, yaşam, galibiyet, kendim)? • Benim davranışlarımı, düşüncelerimi, duygularımı belirleyen ne? Bu sorular sadece örnektir Kişiliğimizin araştırılıp öğrenilecek çok yönleri vardır Ama bu fazla kolay bir araştırma değildir Lakin yine de çabaya değer ve coşku vericidir Teklif 2 : Duygularınızı ve onları denetleme etmeyi öğrenin Hissi doğal ve insancıldır Kendi duygularımızdan veya öteki insanların duygularından ne dek eksik korkarsak, şehvetli durumlarda ve duygularımızla o kadar sıcacık başa çıkabiliriz Duygusal zeka da işte bunu sağlıyor Başkalarının duygularını anlamada ne değin hakimseniz, onların duygularından korkmanıza da o kadar lüzum kalmaz bu nedenle duygu dünyanızı iyi öğrenip tanıyın çünkü bunlar sizin hayatınızın ayrılmaz parçasıdır İyi bir imkan da profesyoneller göre verilen “kendini tanıma seminerleridir Fakat jurnal hayatımızda da kendimizi yeni algılara açık tavır ve onların değerlendirilmesini yapmadan sadece içinize kaydedin Kendinize çoğu kez şu soruları sorun:Kendimi nasıl hissediyorum ve bu duyguyu vücudumun en çok neresinde hissediyorum? Böyle hissetmemi sağlayan nedir? Bununla nasıl başa çıkabilirim? Önerge 3 : Kendinizi, bireysel özelliklerinizi başkalarına açık tutunuz Bizler hepimiz farklıyız Ayrı elde etmek, diğerlerinden daha iyi yada daha fena olmak aramak değildir Onların dünyaya görüntü açılarının sizinkinden farklı olduğunu ne değin tez anlarsanız, onları da o kadar tez tanırsınız Bu da sizin şehvetli zekanızın gelişmesi demektir Duygusal zekalı ahali başkaların duygu ve düşüncelerini kendileri için risk olarak görmezler, tam aksine ilgi çekici ve yeni bir şeyler öğrenme şansı olarak değerlendirirler Teklif 4 : Iletişim kurma becerinizi geliştiriniz Ahali arası iletişimi anlayın her türlü insanlar arası ilişkilerde , iletişim , bütünlük sağlayıcı, çok yönü olan ve fazla anlamlı bir konudur Bu konu ile sıkça ilgilenin iletişim teorilerinden Eric Berne’nin transaksiyonel analizi veya Ruth van Cohn’un konu hakkındaki ortak etkileşimi kendi iletişim kurma becerinizi oldukça geliştirir Irtibat kurma kabiliyetinin öğrenilmesi ve geliştirilmesi Eğer kendinizde irtibat kurma becerisi konusunda eksiklik hissediyorsanız, bunu düzeltmek için fazla şey yapabilirsiniz: Fazla farklı alanlara yönlendirilmiş seminerler vasıtasıyla daha etkin irtibat kurmayı öğrenebilirsiniz Oysa böyle bir seminere katıldığınızda faal olarak uygulamaların yapılmasına dikkat ediniz ve sizde bu konuda sıkça pratik yapmaya bakınız Kendinizi açıklama etme yöntemlerinizi geliştirin Ara Sıra kendimizi ifade edebilme sıkıntısı çekeriz Hatta ara sıra de ne söyleyeceğimizi, uygun kelimeleri unutup, durum geçtikten sonra nasıl hareket etmemiz, ne söylememiz gerektiği aklımıza gelir bu nedenle sözcük haznenizi zenginleştirin Her an yeni kelimeler öğrenin, bilhassa de duygu ve us açıklayan kelimeleri Kendinizi fazla yönlü olarak açıklama edebilme cesaretimiz olsun Bazen hal ve hareketleriniz, kelimelerinizden fazla daha pozitif anlam içerebilir Mesela tatlı bir gülüş bile karşımızdakine iyi bir teselli verebilir Önerge 5 : Problem çözücü olun Problemleri giderebilme, tekrar tekrar bir çıkış yolu bulabilme becerisi şehvetli zekanın önemli getirilerinden biridirbu becerilerinizi sistematik bir çalışma ile geliştirebilirsiniz Olası olduğu dek çok farklı alanlara yönlendirilmiş olaylar ve problemler üzerinde düşünün ve bunlara çözümler getirmeye çalışın Eğer problemlerden korkup kaçmaz ve onlar birer talih, kendini ispatlama fırsatı olarak görürseniz, onları çözmemeniz için hiçbir sebebiniz kalmaz Öneri 6 : Eleştiriye açık olun Hissi zekada eleştiri edebilmek ve eleştiriye açık almak da fazla önemlidir Konu bir taraftan sizi,üstelik da başkalarını etkiler Eleştiriye açık olun, bırakın sizi eleştirsinler Bundan rahatsızlık duymayın Bu sayede kendinizdeki olumlu ve negatif yönleri öğrenme fırsatını elde edersiniz Siz de tenkit yapabilin Oysa bu başkaların onurunu kıracak, kişiliklerine hasar verecek şekilde olmamalı Teklif 7 : Millet ile İlgilenin Duygusal akıl insanın kendisi ile başkaları ile olduğundan son önerimiz de: ahali ile ilgilenin Yeni halk müziği ile tanışın onların kültürlerini öğrenin Öbür insan psikolojileri hakkında bilgi edinin İnsanları harekete geçiren akımları, onların yaşam hikayelerini okuyun Kendinizi ve diğer insanları keşfedin alıntı  

858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt