bilgisayarci
FD Üye
Sürücü belgesi almak ya da yenilemek için sağlık raporu almak gerekiyor. e-Devlet diğer birçok hizmet gibi bu hizmeti de kullanıcılara internet üzerinden gerçekleştirme imkanı tanıyor. Nasıl yapıldığını bilmeyenler için adım adım anlattık. e-Devlet sağlık raporu nasıl alınır? Nasıl yenilenir? İşte ayrıntılar…
e-Devlet üzerinden sağlık raporu nasıl alınır?
Sürücü sağlık raporu dahil tüm sağlık raporları için başvuru oluşturmanız gerekiyor. Bunun için de e-Devlet hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Aile hekiminde kayıtlı olan bilgilerle bunu kolaylıkla gerçekleştirmeniz mümkün.
- Adım 1: e-Devlet resmi websitesinden hesabınıza giriş yapın.
- Adım 2: Ana sayfadan e-Hizmetler kısmına girin. Ardından Sağlık hizmetlerinin yer aldığı sayfaya girin.
- Adım 3: Buradan “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” seçeneğini seçin. Eğer isterseniz linkten direkt olarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.
- Adım 4: Eğer şahsınıza ait bir sağlık raporu yoksa, sağ üstte yer alan “Yeni Başvuru” seçeneğini seçin.
- Adım 5: Karşınıza çıkan sayfada sizden bazı kişisel bilgileriniz istenecek. Bu boşlukları uygun, doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurun.
- Adım 6: Sonrasında altta bulunan “Devam Et” seçeneğine tıklayın. Böylece sürücü sağlık raporu başvuru talebiniz tamamlanmış olacak.
Sürücü belgesi sağlık raporu için gerekli olan belgeler neler?
- Nüfus cüzdanı, kimlik kartı ya da pasaport
- Kan grubu bilgisi
- Parmak izi
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Ödeme makbuzu
- Gözlük ya da lens kullanılıyorsa ilgili belge
- Protez kullanımı var ise ilgili belge
- Sürekli kullanılan ilaç ya da bir rahatsızlık var ise ilgili belge
- e-Devlet kişisel sağlık formu
Kişisel sağlık bilgi formu olmadan sürücü belgesi alınır mı?
Sürücü belgesi almak ya da yenilemek isteyen kişilerin sağlık raporu almadan önce e-Devlet üzerinden kişisel sağlık bilgi formu alması şart. Sonrasında ilgili kurumlardan sağlık raporu alıp işlemlere devam edebilirler.