2019'e değin Marmara'da büyük deprem beklemiyorum Prof Dr Ahmet Ercan, Marmara'da 2019'e değin büyük zelzele beklemediğini söyledi Jeofizik mühendisi Prof Dr Övgün Ahmet Ercan, Çınarcık'ta dün meydana gelen depremi ve gelecekte bölgede meydana gelebilecek sarsıntıları ekolayhaber'e değerlendirdi İşte Ahmet Ercan'la yapılan mülâkat: YER SARSINTISI İÇİN ÖTEKI UZMANLAR NE DİYOR? Uzun zamandır unuttuğumuz zelzele kendini tekrar hatırlattı Farklı Alanlara Yönlendirilmiş fikirler var, öncü müdür, artçı mıdır? Her Yerde bu tartışmaları hatırladık Sizin bu konuda hem farklı, hem de çok derin araştırmalarınız olduğunu biliyoruz Bunu nasıl yorumlamalıyız? Vatandaş nasıl düşünmeli bu son depremle ilgili? Bilim adamları da öbür düşünecek bu depremden sonra ola ki Marmara'ya iki koldan geliyor, bir adam başına İstanbul'un önünden geçen kuzey kol; bir tanesi de Yalova, Çınarcık, Armutlu, İmralı'ya doğru giden güney kol edinmek üzere Bu yer sarsıntısı güney kol üstünde oluştu Gölcük'ün daha önce kırmış olduğu kırığın üzerinde oluştu deprem 1999 yılında ben basın açıklaması yapmıştım 'Marmara'da 2007'ye değin deprem beklemiyorum' diye Kaldı ki olmadı 2008'in başında da bir basın açıklaması yapıp, '2019'e dek Marmara'da zelzele olmayacak, ama bizi korkutucu, küçük, orta tepe depremleri göreceğiz' demiştim Derhal bunlar mümkün oldu 2019'e değin bu cins korkutucu depremleri göreceğiz Tekrar güney hattında mı kırılacak? Yalova–Çınarcık ekseninde olan mı, yahut bizim öbür beklediğimiz hatta mı olacak? Burada da bir zelzele bekliyoruz, güney kolu üzerinde Fakat Çınarcık veya Esenköy'de yok İmralıArmutluMudanya üçgeninde, Pendik Körfezi'nin girişinde bir deprem bekliyorum Bunun ne vakit olacağı konusunda bir şey söyleyemeyiz Lakin 64–63 büyüklüğünde olacaktır Kuzey kol üstünde yani İstanbul önlerinde 2019'e değin zelzele beklemiyorum Ancak korkutucu depremler olacak Ayrıca 57'ye dek olan depremler yıkıcı olmaz Dolayısı ile 48 depreminden sonradan da artçı depremler yaklaşık bir hafta sürebilir Halkın pencerelerden atlamasına lüzum değil Artçı depremlerin büyüklükleri 44'e değin varabilir Bir panik yaşayacağız lakin büyük bir yer sarsıntısı 2019'e kadar yok diyorsunuz Beklemiyorum Benim analizlerim böyle bir depremin olacağını göstermiyo
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.