Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ebu Abdullah El-Mehai Kimdir

Ebu Abdullah El-Mehai Kimdir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ebu Abdullah ElMehai Hayatı

Ebu Abdullah ElMehai Biyografisi

Ebu Abdullah ElMehai Evliyanın büyüklerinden ve fıkıh alimlerinden Künyesi Ebû Abdullah, ismi Cafer bin Abdürrahîm elMeh aîdir Cünd şehrine yakın bir yerde ik amet etti Açık ker ametleri görüldü 1067 (H460) senesinde, oturduğu köyde vef beygir etti Fıkıh ilmi üstüne çoğu eser yazdı Ebu Abdullah, çok ib adet eden, zühd s ahibi, s alih, haram ve şüphelilerden kaçmasıyla meşhûr bir alimdi Birçok bilgin, kendisinden fıkıh öğrendi K afî kitabının s ahibi İm am Ebû İshak esSarzetî bu alimlerdendir Ebû Abdullah, fıkıh ilmi yanında fer aiz ve diğer ilimlerde de söz s ahibiydi Oğlu Ebû Bekr, zam anın büyük ve ünlü alimlerindendi

Şöyle anlatılır Ebû Abdullah hazretlerinin bulunduğu köye bir gün düşman askerleri saldırdı Köylüleri öldürmek için evlerine hücûm ettiler Kime kılıçla vursalar, ona hiçbir şey olmuyor ve kan bile akmıyordu Köy halkı ve Ebû Abdullahın talebeleri bu duruma çok şaşırdı Bu sırada talebelerinden biri kendi kendine Burada harb var Ben kaçıp memleketime gideyim, harb bitince geri dönerim diye düşündü Hocasından müsade almadan memleketine gitmek için yola çıktı Köyden azıcık uzaklaştıktan sonra, düşman askerleri onu yakalayıp öldürdüler Düşman askerleri, buna kılıç darbelerinin nasıl işlediğini, köyde bulunanlara ise niçin işlemediğini merak ettiler Bunun sebebini araştırmaya başladılar Köylülere, bunun sebebini sorduklarında, onlar Burada şöyle büyük bir z beygir vardır İsmi, Ebu Abdullah C aferdir Onun yüzü suyu hürmetine Allahü te al anın izni ile kılıç darbeleriniz bize etki etmez dediler

Ebu Abdullah ElMehai Bunun üstüne düşman askerleri, Ebû Abdullah hazretlerinin evine gittiler Onu yakalayarak, kılıçla vurmaya başladılar Ebu Abdullah hazretleri darbelerle yere düştü Düşman askerleri onu öldü zannederek, öylece bırakıp evi terk ettiler Onların peşinde Ebû Abdullahın talebeleri, hocalarının evine girdiklerinde, onu namaz kılarken buldular Namazı bitince talebeleri ona Hocam! Size bu kadar kılıç darbesi vurdukları halde hiçbir şey olmadı ve vücûdunuzdan bir damla bile kan akmadı Bu nasıl oldu? diye sordular Ebû Abdullah Allahü te al a her şeye k adirdir Ben onların bana vurduklarının farkında olan bile değildim deyince, talebeleri Hocam! O anda ne ile meşgûl idiniz? diye su al ettiler Ebü Abdullah bunun üstüne; Ben o anda Y asîn sûresini okuyordum Onlar gittikten daha sonra namaz kılmaya başladım dedi

Düşman askerleri, tüm uğraşmalara karşın bir şey yapamayacaklarını anlayınca çekilip gittiler Ebü Abdullah, talebelerine ilim öğretmeye ve insanlara Allahü te al anın emir ve yasaklarını anlatmaya, feyz vermeye dev am etti *

858,467Konular
981,168Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt