Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Edebi mektup örnekleri

Edebi mektup örnekleri
0
390

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Edebi Mektup Nasıl Yazılır?

Sevgili Kardeşim Orhan,

Belki bu mektubum oraya vardığı zaman, sen bir çocuk hastanesine kavuşmuş olacaksın Böylece huzurunun bir bölüğü gerçekleşmiş olacak Tüm sıkıntılarım ustadoktor ikiliğinden doğuyor Hemen Ankara'da tiyatrolar perdelerini açıyor Gözüm pek alışılmış ki, Orhan Asena adı aşağıda bir oyun arıyorum, bulvarları dolduran afişlerde Bu sene, yerli oyun bakımından tiyatrolar oldukça buruşuk Geçen yılın en güzel başarısı Haldun Taner'in Keşanlı Ali Destanıoldu Bu Türk oyun biçiminden yararlanan toplumsal yergiyi esas bölge ve Türk opereti geleneğine dayalı güzel bir oyundu Gılgamış sergisi üzerine yazdıklarını okudum Orhan, burada da ayırd ettiğim bir kusurun kusur denebilirse buna var senin, başkalarının yargısına fazla değerinde veriyorsun Otuz yıla varan yazarlık hayatımda ben, kimin ne dediğine o kadar siklet vermedim: yapabileceğim, yapmak istediğim şeyi yaptım Bir az gelişmiş toplumda, onun bunun yetersiz sık sık bilgisiz ve dayanaksız yargılarına hiç aldırmadım Bir az gelişmiş toplumun sanat eserleri aleyhinde tenkit ve adalet gücü de az gelişmiş oluyor: tozdan, dumandan ve manevi eresiondan hakiki ölçüler kayıp gidiyor

Bu sene, Tahsin Saraç'ın Günümüz Fransız Şiirikitabı, Türk Dil Kurumu Tercüme Ödülünü kazandı Bundan Türk Kültür Derneklerinde attığımız adımın güzelliğini ve yararını anla Pusuda, bütün Türkiye'de oynanıyor Yalan ve Ocak öyle Ama ne oldu, az gelişmiş toplumun ürettiği o yetersizler kadrosu işlerimize ve yaptıklarımıza engel oldular Peki kendileri bir şey yapabildiler mi? Neden ama, yetersizdiler ve bizimle esas anlaşmazlıkları bundan doğuyordu

Basılı Eğitim Malzemeleri Hazırlama Merkezi'nden iki ay önce kadar ben de ayrıldım Şu Anda kitap verirlerse yazacağım Her şey her yer, eksik gelişmiş bir ülkede yetersizlerin, sığların eline geçiyor Bir kurumu hızla bir (yemlik) haline getirmenin yolunu buluyoruz Bunların dışarıya görünmeyen diye beğenmediğimiz ahali yönetimi ortamında Türkiye çabucak uyanıyor: hoş bir demokrasi savaşı Türkiye'nin geleceğine umutlarla, iyimserlikle bakıyorum Düşüncenin uyandığı her tarafta, umut ve yapıcılık da irtifa atar

Gözlerinden sevgiyle öperim *

858,496Konular
981,722Mesajlar
29,796Kullanıcılar
batu1313Son üye
Üst Alt