Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Edebiyat ne demek

Edebiyat ne demek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Edebiyat nedir
Edebiyatın tanımı nedir
Edebiyat ne kavrayış kazanç

Edebiyatı birkaç tanımla şöyle açıklayabiliriz:

Edebiyat; duygu akıl mutluluk umut üzüntü tasa kaygı gibi bireysel duyguları ve toplumsal hayattaki olayları yansıtan bir sanat dalıdır

Edebiyat Arapça terbiyesözcüğünden türemiştir Edep sözcüğü eğitim iyi nezaket naziklik incelikgibi anlamlara kazanç; ama burada kastedilen ruhun eğitilmesidir İşte şiir öykü roman tiyatro ve sinema (film) gibi eserler aleyhinde bir coşku ve heyecan duyar ve ruhumuzun dinginliğini hissederiz

Duyguları düşünceleri olayları söz ya da yazı ile güzel ve etkin bir biçimde anlatma sanatına edebiyat denir *

Similar threads

edebiyat nedir tanımı edebiyat nedir özetle edebiyat nedir sözlük anlamı Edebiyat, Arapça edepsözcüğünden türemiştir Nezaket sözcüğü eğitim, iyi nezaket, naziklik, incelikgibi anlamlara kazanç; ancak burada kastedilen, ruhun eğitilmesidir İşte şiir, öykü, roman, tiyatro ve sinema (film)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
edebiyat nedir tanımı edebiyat nedir kısaca edebiyat nedir sozluk anlamı Edebiyat, Arapca edepsozcuğunden turemiştir Edep sozcuğu eğitim, iyi terbiye, naziklik, incelikgibi anlamlara gelir; ancak burada kastedilen, ruhun eğitilmesidir İşte şiir, oyku, roman, tiyatro ve sinema (film) gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
183
EDEBİYAT NEDİR, EDEBİYATIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR? Okuyanlara estetik (sanatsal) bir doyum sağlamak amacıyla yazılı, veya böyle bir amacı olmasa bile biçimsel ve içeriksel özellikleriyle bu düzeye ulaşabilen tüm yazılmış eserlere edebiyat denir Edebiyat bir anlatım biçimidir Fikir ve duyguları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Nlp Nedir,nlp Nin Yararlari Her insanın kendine özgü us ve davranış biçimleri, duyguları, davranış ve inançları, değerleri bulunmaktadır Dış dünyadan edindiğimiz deneyimler, beş duyumuzla bir süzgeçten geçirilir ve bu içsel duygular bir uçtan bir uca de hedeflerimizin şekillenmesine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
858,496Konular
981,683Mesajlar
29,763Kullanıcılar
xxcenaSon üye
Üst Alt