iltasyazilim
FD Üye
Edirne’nin Meşhur Badem Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr kabuksuz badem
*Yarım su bardağı toz şeker
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı su
Edirne’nin Meşhur Badem Ezmesi Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz
*Şerbet soğurken bademlerimizi robottan geçirip tamamen toz haline getiriyoruz
*Şerbeti toz haline gelen bademe ekleyip biraz daha robot geçiriyoruz
*Şekil alacak kıvama geldikten sonra rulo olarak strece yayıyoruz ve dolapta bekletiyoruz 1 saat kadar
*Çıkarıp rulo halindeki ezmeyi ufak boyutlarda dilimliyoruz Afiyet olsun
*300 gr kabuksuz badem
*Yarım su bardağı toz şeker
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı su
Edirne’nin Meşhur Badem Ezmesi Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz
*Şerbet soğurken bademlerimizi robottan geçirip tamamen toz haline getiriyoruz
*Şerbeti toz haline gelen bademe ekleyip biraz daha robot geçiriyoruz
*Şekil alacak kıvama geldikten sonra rulo olarak strece yayıyoruz ve dolapta bekletiyoruz 1 saat kadar
*Çıkarıp rulo halindeki ezmeyi ufak boyutlarda dilimliyoruz Afiyet olsun