Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Edirnenin Yemekleri

Edirnenin Yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Edirne Yöresel Yemekleri
Edirne Bölgesel Yemek Tarifleri
Ediirne Geleneksel Lezzetler

Edirne İli Bölgesel Yemekleri

Edirne'ye özgü yiyeceklerin başında Edirne'nin meşhur tava ciğeri gelmektedir Edirne ’yi ziyaret edenler Edirne'nin tava ciğerini yemeden kentten ayrılmazlar

Ciğer Tava:

Malzemeler :
Dana ciğeri,
buğday unu,
yağ, tuz,
kurutulmuş kırmızıbiber

Hazırlanışı :
Sinirleri alınan taze dana karaciğeri bariz bir bıçakla ince ince yaprak şeklinde kıyılıp, yıkanıp tuzlandıktan sonra kıyılan ciğerler una bulanıp bol ve kızgın yağda kızartılır Tavadan alınan kızarmış ciğerler servise sunulur Ciğer tavanın yanına mutlaka yazın güneşte kurutulup kırmızı ülkü gelen biberler kavgalı yağda kızartılıp verilir

Ciğer Sarması:

Malzemeler :
1 ekip kuzu ciğeri
2 kadeh pirinç
6 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
1 demet taze nane
1 çorba kaşığı karabiber
1 kaşık salça
3 bardak su
yeterince tuzlu yağ

Hazırlanışı :
Ciğerler bir tencerede kavrulur Sonradan soğan ve salça ek edilip birlikte kavrulur Benzer tencereye 2 kadeh pirinç ilave edilip ciğerlerle kavrulur sonradan 3 kadeh su, tuzlu, karabiber ve nane ilave edilerek kısık ateşte 10 dakika pişirilir sonradan kuzu ciğerinin sarmasına bohçalar halinde sarılıp bir tepsiye dizilir Üzerine bir bardak su ilave edilir, sarmaların üstüne yumurta sarısı sürülüp pişirilir

Elbasan tava:

Malzemeler :
3 çorba kaşığı margarin
750 gr kemiksiz kuzu eti
2 orta doruk soğan
6 su bardağı su, tuzlu
6 su bardağı süzme yoğurt
12 su bardağı un
3 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Margarin bir tavada eritilir, yağ kızınca etler ilave edilip bir kez alt üstteki edilip iki tarafı altın sarısı rengini alıncaya dek 3'er dakika pişirilir Iri doğranmış soğanlar, su tuzlu ek edilerek kısık ateşte 1, 15 saat pişirilir Diğer bir kapta yoğurt unla karıştırılır içine 25 kadeh süzülmüş et suyu konarak ağır ateşte 10 dakika pişirilir Yumurta sarıları çırpılıp karışıma eklenir Sos sıcak olarak etlerin üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 510 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Sıcak servis yapılır *
 
858,497Konular
982,013Mesajlar
29,997Kullanıcılar
dhskdjdSon üye
Üst Alt