Edremit Belediyesi tarafından 9 Eylül ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kapsamında düzenlenen toplu sünnet şöleninde 48 çocuk sünnet ettirildi.
Edremit Belediyesi tarafından Mahalle muhtarlıklarına yapılan müracaatlar sonucunda Toplumsal Yardım İşleri, Kültür ve Sıhhat İşleri Müdürlükleri koordinesinde geçtiğimiz hafta hastane ortamında sünnetleri yaptırılan 48 çocuk için tüm gelenekler yerine getirildi. Zeytinli Kır Düğün Salonu’ndan gerçekleştirilen cümbüş öncesinde geleneklere uygun halde davul zurna eşliğinde konvoy düzenlendi. Akabinde mevlit okutulup keşkek pilav dağıtıldı.
Zeytinli Kır Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen şölende Edremit Belediye Lideri Selman Hasan Arslan, eşi Oya Arslan, Belediye Lider Yardımcısı Tayfun Gerkuş, meclis üyeleri, CHP Edremit İlçe Lideri Deniz Onur Özcan, Yeterli Parti Edremit İlçe Lideri Oğuzhan Civgaz çocukların ve ailelerin mutluluğuna ortak oldu.
Palyaço Papi ve animasyon grubu ve çeşitli etkinliklerle gönüllerince eğlenen çocuklara Lider Arslan saat armağan etti. Lider Arslan yaptığı açıklamada “Tüm gelenekleri yerine getirerek düzenlediğimiz Toplu Sünnet Şöleni’nde çocuklarımız ve aileleriyle doyasıya eğlenirken, sevincimizi ve heyecanımızı birlikte paylaşmanın memnunluğunu yaşadık. Sünnet şölenimize takviye olan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Sünnet olan çocuklarımıza sağlıklı ve memnun bir gelecek diliyorum” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı