efendimiz(sav)nin yaptığı şakalar efendimizin yaptığı şakalar peygamber efendimizin yaptığı şakalar efendimiz(sav),şaka yaparken bile katiyen yalan söylemezdi bayan sahabilerden biri resulallaha korkak bir şekilde çekinerek bir dileğini anlatmaktadırefendimiz onu hafifletmek isterbir ara sözünü keserek sorar: sen şu gözünde ak olan kişinin eşisin değil mi? hanım sahabi şaşırarak: ey allahın elçisi,benim kocamın gözünde ak yoktur,der efendimiz gülümseyerek: her insanın gözünde ak olur,der kadın sahabi anlar ve gülümseme eder bir yolculuk esnasında Enceşe isimli bir arkadaşı develerin önünde,daha süratli yürümeleri için şarkı söyleyip tempo tutmaktadırşarkı hızlanır,tempo yükselir ve develerin sürati artar develerin üzerinde yer alan hanımlar için endişeye kapılan efendimiz Enceşeye seslenir: Enceşe uyarı et! billurlar kırılmasın! yaşlı bir kadın mescide, efendimiz in yanında gelir ve ey allahın elçisi,benim için dua et de allah beni cennetine koysunefendimiz: yaşlı kadınlar cennete giremez,der bayan üzülür,az kalsın ağlayacaktırefendimizin yüzünde gülümseme yayılır: üzülme,yani yaşlı değil,bir genç kız olarak cennete gireceksin, der bir arkadaşı kendisinden bir binek devesi isterO: olur,seni bir kadınsı deve yavrusuna bindirelim,der arkadaşı şaşırarak itiraz eder: iyi lakin ey allahın elçisi,ben dişi deve yavrusunu ne yapayımbir işime yaramaz fakat! bunun üzerine peygamberimiz(sav): bütün develer bir dişi devenin yavrusu değil midir?der