Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Efendimiz (sav)'i Rüyasında Görmek İsteyenin Okuması Gereken Dua

Efendimiz (sav)'i Rüyasında Görmek İsteyenin Okuması Gereken Dua
0
207

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Okunuşu: ''Allahümme Salli ala Ruhi Muhammedin fil 'ervahi ve salli ala cesedi Muhammedin fil'ecsadi ve salli ala kabri Muhammedin filkuburi Allahümme belliğ minni tehiyyeten ve selama''

Manası: ''Ey Allahım! Ruhlar içinde Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammedin ruhuna, cesedler içinde Hz Muhammedin (as) cesedine, kabirler içinde Hz Muhammedin (as) kabrine salatü selam eyle Allah'ım, benim selamımı sevgili Peygemberimiz Hz Muhammed (as) in aziz ruhuna vasıl eyle (ulaştır)''

Bu salevatı şerife, Peygamberimiz Hz Muhammed Aleyhisselamı rüyasında görmek isteyen müslümanların okuması gereken bir zikirdir

Fakihani ve İbni Revaha şöyle demiştir: '' Her kim ki, bu salevatı şerifeyi günde 70 kere okumaya devam eylese, Rasulü Ekrem Aleyhisselamı rüyasında görür''

Resulullah (sav) Efendimiz şöyle buyurmuşlar:
'' Her kim bu salevatı şerifeyi devamlı olarak okursa, rüyasında beni görür''

''Rüyasında beni gören kimse, kıyamette dahi beni görür Ve ona şefaat ederim Ve Havzı Kevser' imden içiririm Ve Cenabı Hak, onun cesedini cehenneme haram kılar''

Kaynak: Tam Dua Kitabı
Hattat Hafız Yusuf Tavaslı

Similar threads

Resûlullah'ın tavsiye ettiği ve sahih kaynaklarda yer alan bazı salavâtlar yanında, İslâm âleminde Hz Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellemden sonra birçok ilim adamı, imam ve muhaddis çeşitli şekillerde onu öven salâvâtı şerîfeler yazmışlar ve bilahare bunları toplayan çeşitli kitaplar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
70 bin salavat kuvvetinde salavat Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ala alihi adede kemalillahi ve kema yeligu bikemalih Tesiri 100 bin salavata denk salavat Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin innurizzatiyyi ves sirris sari fi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
Salavatı Şerifeler ve Dualar ? 70 bin salavat kuvvetinde salavat Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ala alihi adede kemalillahi ve kema yeligu bikemalih ? Tesiri 100 bin salavata denk salavat Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
178
1Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammedin bi adedi ilmike Manası: Ey Allahım ! efendimiz Hz Muhammed'e (SAV) ve efendimiz HzMuhammedin (SAV) aline nihayetsiz olan ilminin adedince salatu selam ve bereketler ihsan eyle 2 Allahümme salli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
330
Salavat ceşitleri ve anlamları Salavat ceşitleri Salavat ceşitleri ve anlamları *Aleyhisselam Manası: ALLAHın selamı, onun uzerine olsun *Aleyhissalatu vesselam Manası: ALLAHın salatu selamı onun uzerine olsun *Sallallahu aleyhi ve sellem Manası: ALLAHu Teala, Ona...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,497Konular
982,015Mesajlar
29,998Kullanıcılar
OhSoYouParisSon üye
Üst Alt