Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Efendimiz( sav) Taifte ettiği Dua

0
103

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
HzMuhammed sav taifteki duası
Bismillahirrahmanirrahim
Gune ResUlullah (aleyhissalatu vesselam)'ın Taif'te ettiği dua ile başlayalım;

Ey Allahım!

Gucumun zayıflığını, tedbirimin azlığını, halkın nazarında zavallı ve hor goruluşumu, sana arz ve şikayet ediyorum!

Ey merhametlilerin en merhametlisi!

Sensin, zayıf duşenlerin Rabbi!

Sensin, benim Rabbim!

Sen, beni kime; sana uzak olan ve beni gordukce bana sert ve kaba davranan kimseye mi bırakıyorsun? Yoksa davamda bana ustun kılacağın duşmana mı bırakıyorsun?

Eğer sen bana gazaplı değilsen, başıma gelenlere hic gam cekmem! Fakat senin esenlik ve rahmetin, benim icin gazabından daha hoştur

Senin benim uzerime gazabını indirmenden yahut ofkenin uzerimde yerleşmesinden senin Yuzunun (Zatının) nuruna sığınırım! O oyle bir nurdur ki, karanlıkları aydınlığa boğar, dunya ve ahiret işlerini duzene koyar

Her şey senin rızan icindir ve butun guc, kuvvet de sende, senin elindedir!

amin
Efendimiz (Sav) salatu selam getirelim, sonrada ummetii muhammed icin bir Fatiha okuyalım
Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin abdike ve Resulike ve alel'muminine vel'muminati vel'muslimine vel'muslimati
Manası: Allahım ! kulun ve Resulun HzMuhammed (sav)'e salat (Rahmet) et Mumin olan erkek ve kadınlara, musluman olan erkek ve kadınlara da merhamet eyle
imagesefendimizsavtaifteettigidua5ad255c1dedf5

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,748Kullanıcılar
muhammedst35Son üye
Üst Alt