nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
KONUT İŞLERİNDE
Vefatından sonra eşi ve tüm inananların annesi HzAişe'ye sorarlar:
Allah'ın elçisinin evdeki hali nasıldı?
HzAişe cevaplar:
O kendi işini kendi görmekten hoşlanırdı
Arkadaşları tüm işini yapmaya hazır oldukları halde bunu istemezdi
Evdeyken elbiselerini yamar, evi süpürür, keçileri sağar, develeri bağlar ve yemlerini verirdi
Hem ayakkabılarını ve delik su kırbalarını tamir ederdi
Hizmetçilerine de destek ederek onlarla birlikte hamur yoğururdu
Çarşıdan yiyeceğini kendi taşır, birisi EY ALLAH'IN ELÇİSİ! MÜSADE VER BEN TAŞIYAYIM dediğinde:
HER MÜMİN TAŞIYABİLİYORSA KENDİ YÜKÜNÜ KENDİ TAŞISIN derdi
BIR HALKIN EFENDISI
Mescidde arkadaşlarıyla beraberdir İçeri hızla tanıdık olmayan bir ulak girer Elinde manâlı bir diplomatik mektup bulunmaktadır Medine'nin ve müslümanların en ince ayrıntısına kadar yabancısı olan ulak nefes nefese sorar:
Bu halkın efendisi kimdir?
O sırada Efendimiz (sav) ayaktadır ve oturmakta olan arkadaşlarına kendi elleriyle ikramda bulunmaktadır Ulağın sorusunu duyunca hiç hesapsızca cevap verir:
Bir halkın Efendisi ona hizmet edendir
Hiç düşünmeden verilen bu cevapla ulağın sorusunu cevaplamış ve tüm müslümanlara terbiye dersi vermiştir
EYVAH E$IM
Bir seyahat esnasında HzAişe'yi taşımakta olan deve bir anda parlayıp tez koşmaya başlar Durumu gören Efendimiz (tez):
Eyvah eşim!diye bağırır
Ve deve arkadaşları göre yakalanıp da risk atlatılıncaya kadar sakinleşmez, endişesi yatışmaz
YEMEDIGINIZDEN FAKIRLERE VEREMEZSINIZ
Bir arkadaşı yemesi için bir keler (çölde yaşamış bir canlı) armağan eder Fakat o alışılmış olmadığı için keler yememektedir Bunu haberdar olan HzAişe keleri o sırada kapıda gıda isteyen bir fakire atamak için O'nun iznini ister O ise izin vermez:
Kendi yemediğinizden fakirlere veremezsiniz!
DOYMADIN MI???
Mescide yakın bir yerde Habeşistanlı zenci müslümanlar, lokal oyun oynamaktadırlar Efendimiz (iddia)'in aklına eşi HzAişe kazanç Eve gider ve:
Ayşe gel, sen de seyretder
HzAişe oyunu;
Ben de yanağımı Allah'ın Elçisi'nin omuzu üstüne koyarak seyretmeye başladımdiye anlatır
Oyun uzun sürer, efendimiz (iddia) arada bir;
Doymadın mı?diye sorar HzAişe kendi deyimiyle Bana sevgisini denemek için:
Hayırdiye cevap verir
Efendimiz (sav) yorulmasına rağmen sesini çıkarmaz ve etap değiştirerek dikilmeye devam eder *
Vefatından sonra eşi ve tüm inananların annesi HzAişe'ye sorarlar:
Allah'ın elçisinin evdeki hali nasıldı?
HzAişe cevaplar:
O kendi işini kendi görmekten hoşlanırdı
Arkadaşları tüm işini yapmaya hazır oldukları halde bunu istemezdi
Evdeyken elbiselerini yamar, evi süpürür, keçileri sağar, develeri bağlar ve yemlerini verirdi
Hem ayakkabılarını ve delik su kırbalarını tamir ederdi
Hizmetçilerine de destek ederek onlarla birlikte hamur yoğururdu
Çarşıdan yiyeceğini kendi taşır, birisi EY ALLAH'IN ELÇİSİ! MÜSADE VER BEN TAŞIYAYIM dediğinde:
HER MÜMİN TAŞIYABİLİYORSA KENDİ YÜKÜNÜ KENDİ TAŞISIN derdi
BIR HALKIN EFENDISI
Mescidde arkadaşlarıyla beraberdir İçeri hızla tanıdık olmayan bir ulak girer Elinde manâlı bir diplomatik mektup bulunmaktadır Medine'nin ve müslümanların en ince ayrıntısına kadar yabancısı olan ulak nefes nefese sorar:
Bu halkın efendisi kimdir?
O sırada Efendimiz (sav) ayaktadır ve oturmakta olan arkadaşlarına kendi elleriyle ikramda bulunmaktadır Ulağın sorusunu duyunca hiç hesapsızca cevap verir:
Bir halkın Efendisi ona hizmet edendir
Hiç düşünmeden verilen bu cevapla ulağın sorusunu cevaplamış ve tüm müslümanlara terbiye dersi vermiştir
EYVAH E$IM
Bir seyahat esnasında HzAişe'yi taşımakta olan deve bir anda parlayıp tez koşmaya başlar Durumu gören Efendimiz (tez):
Eyvah eşim!diye bağırır
Ve deve arkadaşları göre yakalanıp da risk atlatılıncaya kadar sakinleşmez, endişesi yatışmaz
YEMEDIGINIZDEN FAKIRLERE VEREMEZSINIZ
Bir arkadaşı yemesi için bir keler (çölde yaşamış bir canlı) armağan eder Fakat o alışılmış olmadığı için keler yememektedir Bunu haberdar olan HzAişe keleri o sırada kapıda gıda isteyen bir fakire atamak için O'nun iznini ister O ise izin vermez:
Kendi yemediğinizden fakirlere veremezsiniz!
DOYMADIN MI???
Mescide yakın bir yerde Habeşistanlı zenci müslümanlar, lokal oyun oynamaktadırlar Efendimiz (iddia)'in aklına eşi HzAişe kazanç Eve gider ve:
Ayşe gel, sen de seyretder
HzAişe oyunu;
Ben de yanağımı Allah'ın Elçisi'nin omuzu üstüne koyarak seyretmeye başladımdiye anlatır
Oyun uzun sürer, efendimiz (iddia) arada bir;
Doymadın mı?diye sorar HzAişe kendi deyimiyle Bana sevgisini denemek için:
Hayırdiye cevap verir
Efendimiz (sav) yorulmasına rağmen sesini çıkarmaz ve etap değiştirerek dikilmeye devam eder *