iltasyazilim
FD Üye
Efsane Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak nohut
*1 bardak kuru fasulye
*2 bardak buğday (bi parmak eksik)
*100 gr kayısı
*15 adet incir
*1 çay bardağı kuş üzümü
*100 gram kuru üzüm
*1 kg toz şeker
*Karanfil
*Tarçın
*Yarım çay bardağı pirinç
*Gül suyu
*Yarım bardak süt
Süslemek için;
*1 adet büyük nar
*Fındık
*Ceviz
*Toz antep fıstığı
*Dolma fıstığı
*Badem
Efsane Aşure Tarifi Yapılışı Geceden nohut, fasulye, buğday sıcak suyla ıslatılır, bir tek nohudu ıslatırken tuz koyulur Suları süzülür, ayrı ayrı tencereler de haşlanır Buğday 1520 dakika fasulye 20 dakika nohut 1 saat haşlanır Piştikten sonra hepsi bir düdüklü tencereye alınır ve 7 bardak suyla tekrar 45 dakikaya yakın haşlanır Onlar haşlanırken kayısı incir küp küp doğranıp ayrı tencerede haşlanır Kuru üzüm ve kuş üzümü de ayrı tencerede haşlanır 5 dakika yeterli olur Bunların suları dökülmesin daha sonra aşuremize eklenecektir İnciri suyu dökülebilir Diğer yandan karanfil ve tarçın haşlanır aynı tencerede Sularını kullanacağız Haşlanan nohut fasulye ve buğday suyuyla beraber başka tencereye alınır Üzerine 7 bardak su ilave edilir kaynayınca şekeri koyulur kaynamaya devam ettirilir Kayısı suyuyla beraber koyulur, incirin de suyu süzülerek koyulur, iki üzüm çeşidi suları tencere de bırakılarak aşuremize ilave edilir Çıkarmadan 15 dakika önce yarım bardak pirinç, karanfil ve tarçın suyu, üzüm suları ve süt eklenerek kaynatılmaya devam edilir İsteğe bağlı olarak ocağın altını kapattıktan sonra gül suyu ilave edilir
*1 bardak nohut
*1 bardak kuru fasulye
*2 bardak buğday (bi parmak eksik)
*100 gr kayısı
*15 adet incir
*1 çay bardağı kuş üzümü
*100 gram kuru üzüm
*1 kg toz şeker
*Karanfil
*Tarçın
*Yarım çay bardağı pirinç
*Gül suyu
*Yarım bardak süt
Süslemek için;
*1 adet büyük nar
*Fındık
*Ceviz
*Toz antep fıstığı
*Dolma fıstığı
*Badem
Efsane Aşure Tarifi Yapılışı Geceden nohut, fasulye, buğday sıcak suyla ıslatılır, bir tek nohudu ıslatırken tuz koyulur Suları süzülür, ayrı ayrı tencereler de haşlanır Buğday 1520 dakika fasulye 20 dakika nohut 1 saat haşlanır Piştikten sonra hepsi bir düdüklü tencereye alınır ve 7 bardak suyla tekrar 45 dakikaya yakın haşlanır Onlar haşlanırken kayısı incir küp küp doğranıp ayrı tencerede haşlanır Kuru üzüm ve kuş üzümü de ayrı tencerede haşlanır 5 dakika yeterli olur Bunların suları dökülmesin daha sonra aşuremize eklenecektir İnciri suyu dökülebilir Diğer yandan karanfil ve tarçın haşlanır aynı tencerede Sularını kullanacağız Haşlanan nohut fasulye ve buğday suyuyla beraber başka tencereye alınır Üzerine 7 bardak su ilave edilir kaynayınca şekeri koyulur kaynamaya devam ettirilir Kayısı suyuyla beraber koyulur, incirin de suyu süzülerek koyulur, iki üzüm çeşidi suları tencere de bırakılarak aşuremize ilave edilir Çıkarmadan 15 dakika önce yarım bardak pirinç, karanfil ve tarçın suyu, üzüm suları ve süt eklenerek kaynatılmaya devam edilir İsteğe bağlı olarak ocağın altını kapattıktan sonra gül suyu ilave edilir