iltasyazilim
FD Üye
Efsane Kahvaltılık Sosum Tarifi İçin Malzemeler
*4 kg kırmızı kapya biber
*1 kg domates
*Yarım kg yeşil biber
*Yarım kg salça
*1 demet maydanoz
*1 su bardağı sirke(elma veya üzüm farketmez)
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı şeker
*Sarımsak
*İsteğe göre tuz(1 tatlı kaşığı)
Efsane Kahvaltılık Sosum Tarifi Yapılışı Öncelikle kırmızı biberleri 200 derece fırında közlüyoruz
Közlenen biberleri kabuklarından ayırarak robotta çekiyoruz ( kenarda beklesin en son kullanıcaz)
Domatesleri de kabuklarını soyup robotta çekiyoruz
Ardından tencereye koyup, içine ince kıyılmış maydanozları, salçayı, sıvı yağı, sirkeyi, rendelenmiş sarımsakları ve şekeri ekliyoruz
Yeşil biberleri de robotta çekip ocakta biraz kavurduktan sonra domatesin içine ekliyoruz
Tencereye eklediğimiz bu malzemeler ocakta 1520 dk kaynasın
Son olarak robotta çektiğimiz kırmızı biberleri de domatesin içine ekliyoruz
Bu şekilde malzemeleri 20 dk daha kaynatıyoruz
İsteğe göre içerisine 1 tatlı kaşığı(tam dolu) kadar tuz atılabilir (Ben kullandım)
Çok sıvı veya çok katı bir sos olmayacak Kıvamlı olması gerekiyor
Hazır acuka soslar gibi olacak Kaynama süresi dolduktan sonra sosumuzu kaynar kaynar tıpkı menemen yapar gibi kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz(konserve kurma yöntemiyle)
1 gün sonra sosumuz yemeye hazır
NOT:Açtıktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza edin ve çabuk bozulmaması için varsa küçük veya orta boy kavanoz kullanın
Ben 300 cc kavanozlardan kullandım(orta boy gibi) ve 10 kavanoz çıktı
Ayrıca bu sosu kısırlarınızın yanında da tüketebilirsiniz mükemmel oluyo )
*4 kg kırmızı kapya biber
*1 kg domates
*Yarım kg yeşil biber
*Yarım kg salça
*1 demet maydanoz
*1 su bardağı sirke(elma veya üzüm farketmez)
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı şeker
*Sarımsak
*İsteğe göre tuz(1 tatlı kaşığı)
Efsane Kahvaltılık Sosum Tarifi Yapılışı Öncelikle kırmızı biberleri 200 derece fırında közlüyoruz
Közlenen biberleri kabuklarından ayırarak robotta çekiyoruz ( kenarda beklesin en son kullanıcaz)
Domatesleri de kabuklarını soyup robotta çekiyoruz
Ardından tencereye koyup, içine ince kıyılmış maydanozları, salçayı, sıvı yağı, sirkeyi, rendelenmiş sarımsakları ve şekeri ekliyoruz
Yeşil biberleri de robotta çekip ocakta biraz kavurduktan sonra domatesin içine ekliyoruz
Tencereye eklediğimiz bu malzemeler ocakta 1520 dk kaynasın
Son olarak robotta çektiğimiz kırmızı biberleri de domatesin içine ekliyoruz
Bu şekilde malzemeleri 20 dk daha kaynatıyoruz
İsteğe göre içerisine 1 tatlı kaşığı(tam dolu) kadar tuz atılabilir (Ben kullandım)
Çok sıvı veya çok katı bir sos olmayacak Kıvamlı olması gerekiyor
Hazır acuka soslar gibi olacak Kaynama süresi dolduktan sonra sosumuzu kaynar kaynar tıpkı menemen yapar gibi kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz(konserve kurma yöntemiyle)
1 gün sonra sosumuz yemeye hazır
NOT:Açtıktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza edin ve çabuk bozulmaması için varsa küçük veya orta boy kavanoz kullanın
Ben 300 cc kavanozlardan kullandım(orta boy gibi) ve 10 kavanoz çıktı
Ayrıca bu sosu kısırlarınızın yanında da tüketebilirsiniz mükemmel oluyo )