iltasyazilim
FD Üye
Efsane Pişi Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık su sıcağa yakın
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşıgı tuz
*4 yemek kaşıgı sıvı yağ
*4, 5 su bardağı un
*Sıvıyağ kızartmak için
*Ve üzeri için susam
Efsane Pişi Tarifi Yapılışı Hayırlı Günler ?
Bugün sizlere efsane bir pişi tarifi veriyorum bire bir uygulandında gerçekten harika birşey çıkıyor ortaya
1
*İlk olarak suyumuzu ılıtalım ve yoğurma kabımıza aldığımız çözümüş mayamızın üzerine ılık suyu ekleyip iyice eritip 5 dakika mayalandıralım
*Sonra bir tatlı kaşığı tuzumuzu ekleyip iyice ertelim ve arkasından yavaş yavaş olmak üzere un ekleyelim
*Hamur elimize yapışmalı unu sakın fazla kullanmayın ve iyice yoğurulduktan sonra ellerimizi temizleyip üzerine sıvıya ekleyelim
*Sıvıya hamuru toplar hamuru güzel bir sekilde toplayıp ağzını da kapatıp mayalanmaya bırakalım
*1 saat mayalanmanın ardından elimiz ve tezgahı çok hafif yalayıp küçük iki kaseye sıvı ya ve susamı da koyup yanımıza alalım
*Ara ara elimizi yağlamak için ve susamı da üzerine atmak için mandalina büyüklünde parçalar alıp yağladığımız tezgahın üzerinde üzerine bastırarak biraz açalım ve ortasına da bir delik açalım susamla da süsleyip kızgın yağda pişirelim Afiyet olsun ??
*2 su bardağı ılık su sıcağa yakın
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşıgı tuz
*4 yemek kaşıgı sıvı yağ
*4, 5 su bardağı un
*Sıvıyağ kızartmak için
*Ve üzeri için susam
Efsane Pişi Tarifi Yapılışı Hayırlı Günler ?
Bugün sizlere efsane bir pişi tarifi veriyorum bire bir uygulandında gerçekten harika birşey çıkıyor ortaya
1
*İlk olarak suyumuzu ılıtalım ve yoğurma kabımıza aldığımız çözümüş mayamızın üzerine ılık suyu ekleyip iyice eritip 5 dakika mayalandıralım
*Sonra bir tatlı kaşığı tuzumuzu ekleyip iyice ertelim ve arkasından yavaş yavaş olmak üzere un ekleyelim
*Hamur elimize yapışmalı unu sakın fazla kullanmayın ve iyice yoğurulduktan sonra ellerimizi temizleyip üzerine sıvıya ekleyelim
*Sıvıya hamuru toplar hamuru güzel bir sekilde toplayıp ağzını da kapatıp mayalanmaya bırakalım
*1 saat mayalanmanın ardından elimiz ve tezgahı çok hafif yalayıp küçük iki kaseye sıvı ya ve susamı da koyup yanımıza alalım
*Ara ara elimizi yağlamak için ve susamı da üzerine atmak için mandalina büyüklünde parçalar alıp yağladığımız tezgahın üzerinde üzerine bastırarak biraz açalım ve ortasına da bir delik açalım susamla da süsleyip kızgın yağda pişirelim Afiyet olsun ??