iltasyazilim
FD Üye
Ege bölgesinde portakal üretimi
Ege Bölgesi ’nin geleneksel ihraç ürünlerinden narenciyede 10 sezonu rekolte tahminine tarafından aslan payını portakal aldı 372 bin ton olarak tahmin edilen Ege Bölgesi Narenciye Rekoltesi ’nin 175 bin tonluk bölümü portakaldan oluştu Portakal rekoltesi geçen yıla kadar yüzde 10 çoğaltma gösterdi 200809 sezonunda 201 bin 823 ton olan mandarin ise yüzde 25 düşüşle 156 bin 841 tona geriledi Mandarindeki düşüşün nedeni olarak periyodisite gösterildi
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ’nin koordinatörlüğünde, Dış Ticaret Müsteşarlığı Batı Anadolu Alan Müdürlüğü, İzmir Ziraat Odası, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve İzmir Zirai Karantina Müdürlüğü uzmanlarından oluşan Narenciye Rekolte Saptama Komisyonu, yılı Ege Bölgesi Narenciye Rekoltesi ’ni 372 bin 144 ton olarak saptama etti Portakal 175 bin 99 ton ile birincil sırada yer alırken, Mandarin 156 bin 841 ton, limon 38 bin 228 ton ve greyfurt bin 975 ton olarak varsayım edildi
Türkiye ’nin ikinci büyük narenciye üretim bölgesinin Ege Bölgesi olduğunu belirten Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, “Türkiye ’nin Narenciye üretiminin yüzde 15 ’i Ege Bölgesi ’nden sağlanıyor Türkiye 26 milyon tonluk narenciye imal kapasitesine ulaştı Muğla, Kültürlü, İzmir ve Balıkesir illerimizde yoğun bir şekilde narenciye üretimi yapılıyor diye konuştu *
Ege Bölgesi ’nin geleneksel ihraç ürünlerinden narenciyede 10 sezonu rekolte tahminine tarafından aslan payını portakal aldı 372 bin ton olarak tahmin edilen Ege Bölgesi Narenciye Rekoltesi ’nin 175 bin tonluk bölümü portakaldan oluştu Portakal rekoltesi geçen yıla kadar yüzde 10 çoğaltma gösterdi 200809 sezonunda 201 bin 823 ton olan mandarin ise yüzde 25 düşüşle 156 bin 841 tona geriledi Mandarindeki düşüşün nedeni olarak periyodisite gösterildi
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ’nin koordinatörlüğünde, Dış Ticaret Müsteşarlığı Batı Anadolu Alan Müdürlüğü, İzmir Ziraat Odası, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve İzmir Zirai Karantina Müdürlüğü uzmanlarından oluşan Narenciye Rekolte Saptama Komisyonu, yılı Ege Bölgesi Narenciye Rekoltesi ’ni 372 bin 144 ton olarak saptama etti Portakal 175 bin 99 ton ile birincil sırada yer alırken, Mandarin 156 bin 841 ton, limon 38 bin 228 ton ve greyfurt bin 975 ton olarak varsayım edildi
Türkiye ’nin ikinci büyük narenciye üretim bölgesinin Ege Bölgesi olduğunu belirten Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, “Türkiye ’nin Narenciye üretiminin yüzde 15 ’i Ege Bölgesi ’nden sağlanıyor Türkiye 26 milyon tonluk narenciye imal kapasitesine ulaştı Muğla, Kültürlü, İzmir ve Balıkesir illerimizde yoğun bir şekilde narenciye üretimi yapılıyor diye konuştu *