Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ege bolgesinde soylenen turkuler

0
126

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0

ORMANCI TURKUSU

Cıktım Belen kahvesine baktım ovaya
Bay Mustafa cağırdı, dam oynamaya,
Ormancı da gelir gelmez, yıkar masayı,
Soz dinlemez Ormancı, cekmiş kafayı
Aman Ormancı, canım Ormancı
Koyumuze bıraktın yoktan bir acı

Gevenes' in ortasında, değirmen doner,
Değirmenin suları, dağından iner,
Ormancı'ya atılan kurşun, Tevfik' e doner,
Tevfik' in feryatları, yurekler deler,

Gevenes' in suları hoştur icmeye,
Ustunde koprusu var, gelip gecmeye,
Tevfik' imi vurdular, hic mi hic yere,
Yazık ettin Ormancı, koyun iki gencine

*Derlemeyi yapan Kemal Erdinc

Similar threads

ege turkuleri ORMANCI TURKUSU Cıktım Belen kahvesine baktım ovaya Bay Mustafa cağırdı dam oynamaya Ormancı da gelir gelmez yıkar masayı Soz dinlemez Ormancı cekmiş kafayı Aman Ormancı canım Ormancı Koyumuze bıraktın yoktan bir acı Gevenes' in ortasında değirmen doner...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
Ege bölgesinde söylenen türküler ORMANCI TÜRKÜSÜ Çıktım Belen kahvesine baktım ovaya Bay Mustafa çağırdı, dam oynamaya, Ormancı da kazanç gelmez, yıkar masayı, Laf dinlemez Ormancı, çekmiş kafayı Aman Ormancı, canım Ormancı Köyümüze bıraktın yoktan bir acı Gevenes' in ortasında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Ormancı ORMANCI''NIN OYKUSU Gevenes Koyu'nde 1922 yılında dunyaya gelen Mustafa Şahbudak, ağa cocuğudur Koy Muhtarı Tevfik Cezayirli, Mustafa'nın en yakın arkadaşıdır Bu ikili her akşam koy kahvesinde ''dama'' macı duzenler, iddialı ve dostca yapılan bu karşılaşmalar, kahvehanedekiler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
179
ege türküleri ORMANCI TÜRKÜSÜ Çıktım Belen kahvesine baktım ovaya Bay Mustafa çağırdı dam oynamaya Ormancı da kazanç gelmez yıkar masayı Laf dinlemez Ormancı çekmiş kafayı Aman Ormancı canım Ormancı Köyümüze bıraktın yoktan bir acı Gevenes' in ortasında değirmen döner Değirmenin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
ege şarkıları nelerdir ege bölgesinin türküleri ege bölgesinin şarkıları ORMANCI TÜRKÜSÜ Çıktım Belen kahvesine baktım ovaya Bay Mustafa çağırdı dam oynamaya Ormancı da kazanç gelmez yıkar masayı Söz dinlemez Ormancı çekmiş kafayı Aman Ormancı canım Ormancı Köyümüze bıraktın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt