Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ege Bölgesinin Kültürel Yemekleri

Ege Bölgesinin Kültürel Yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ege Bölgesinin Kültürel Yemekleri Nelerdir?, Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir?, Akdeniz Bölgesi Ünlü Yemekleri

MİYANE ÇORBASI
Araç Gereç:
3 çorba kaşığı sade yağ, 2 su bardağı un, su
Yapılışı:
Sade yağı kızdırılarak içine un katılır Karıştırılarak kavrulur Eksik peMbeleşince üstüne sıcak su karıştıra karıştıra dökülür Bir taşım kaynayınca indirilir

TOP TARHANA
Bir tencereye et, birazcık tuz, mevsimine kadar iki üç kuru veya taze biber ve böğrülce, su, tarhana konup 2 25 saat kaynatılır Eti pişince diğerleri de pişmiş demektir İndirilir, ılık olarak yenir

KARMA KATMA
Araç Gereç:
1 kg Patlıcan, 3 kaşık katı yağ, 3 baş soğan, 3 kaşık salça, 3 adet domates, tuz, bulgur
Yapılışı:
Patlıcanlar soyularak doğranır, bir tencerede yağla soğan kavrulur, domates ek edilerek de kavrulur , üstüne doğranmış patlıcanlar konur Tuz ve az su ilavesiyle kaynatılır Biraz kaynadıktan sonra su ve biraza bulgur ek edilir Bir iki taşım daha kaynatılır ve indirilir

ET KÖFTESİ

Malzeme:
750 gr Koyun kıyması, 2 Adet soğan (rendelenmiş), 100 gr Ekmek içi, 2 adet yumurta, 1 çorba kaşığı karabiber, tuz, 4 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ, 1 su bardağı un
Yapılışı:
Kıyma, soğan, ekmek içi, karabiber, tuzlu, yumurta katılarak defalarca beraber yoğurulur, daha sonra hamur küçük yassı köftecikler haline getirilir Una bulandıktan sonra kızdırlmış yağda kızartılır

SURA

Kuzunun kaburga kısmı alınır Kemikle et arasına (pirinç, üzüm, ince doğranmış ciğer, karabiberden mütekkil ) iç doldurulur Dikilir Büyükçe bir tencere içinde suda haşlanır Kaynarken şişle birkaç yerinden patlamaması için delinir eti pişince içte pişmiş demektir Çıkarılır Suyu süzüldükten sonradan yağda kızartılır Tencerede ancak suyu et suyu olarak kullanılır

KULAK AŞI

Hamur açılır, 4 köşe küçük kesilir, içine peynir veya kıyma konur Muskalama kapatılır Kaynar suda pişirilir Üstüne yağ dökülür Yoğurt da katıldığı olur

Ege Bölgesi Bölgesel Yemekleri
EGE PİLAVI

1 tavuk
4 su bardağı pirinç
1 kaşık yağ
10 ince çubuk makarna
100 gram badem, yeşil fıstık
8 kadeh su
Yeteri değin tuzlu

Tavuk haşlanır Bir kenara konur, bir kap içinde üç kaşık yağda bir parmak boğumunda ufak küçük kesik makarna kızartılır, bir kenara çıkarılır, haşlanmış, soğuyup temizlenmiş badem ve fıstılar yağda kızartılır, buna kızarmış makarna, etler pişmezden bir saat evvel sıcak tuzlu suda ıslanmış dört beş kere kırılmadan yıkanmış pirinç kaynar suya katılır; tuz, biber, fıstıklar ve küçük parçalarda kesik tavuk defalarca beraber hafif ateşte pişirilir; suyunu çektikten sonradan kıvılcım üzerine alınır, üstüne geri kalan yağ dökülür, yarım saat dinlendirildikten sonradan karıştırılarak servis edilir

MARMARİS PİLÂVI

12 kilo pirinç ve tavuk suyuyla bir pilâv pişirmeli Pilâv pişerken bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağıyle 1 çorba kaşığı sadeyağ koymalı Yağ kızmaya başlayınca rendelenmiş bir ufak baş soğan katmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak soğanı kavurmalı Soğan pembeleşmeden buna rendelenmiş havuçla ince ince doğranmış bir sap kerevizi katmalı
Sebzeler kavrulunca ince ince doğranmış kocaman bir kemiğin iliğini, kıyılmış tavuk karaciğeriyle yüreğini ve katısını katmalı On dakika da bunları kavurduktan daha sonra 2 çorba kaşığı tuzsuz tabii domates salçası katmalı Salça ayrıntılarıyla pişinceye dek tavayı ateşte tutmalı Gerekirse bir fincan sıcak tavuk suyu katmalı Tavayı ateşten indirmeden iki dakika önce tuzunu ve biberini serpip, kaşıkla birkaç kez karıştırmalı Demlendirilen pilâvı servis tabağına boşaltınca üzerine salçayı dökmeli, bir iki kere harmanladıktan sonra servis yapmalı

EGE PALAMUT HAŞLAMASI

Palamudu dairesel dilimlere doğramalı Daha Sonra bunu, içinde dilim dilim doğranmış limon, havuç, kereviz yaprağı, maydanoz bulunan bir kaba oturtmalı Tuzunu ve biberini de serptikten sonradan gereği dek su koyup kabı ateşe oturtmalı ve balıkları onbeş dakika kadar adaleli ateşte kaynatmalı Sonradan balık dilimlerini kaptan çıkarıp derilerini çıkarmalı ve sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli
Beri yanda bir avuç maydanozu ince ince doğramalı Bir diş sarımsağı havanda dövmeli İki koşeronu ufak ufak doğramalı Dört ançüez filetosunu ezmeli Daha Sonra bunları yarım bardak zeytinyağı ve yarım limonun suyuyla birlikte iyice karıştırmalı ve bir salça kâsesine koymalı Servis tabağının çevresini limon dilimleriyle süsledikten sonradan servis tabağını yanında salça kâsesi olduğu halde sofraya çıkarmalı

Kıyma Kavurmalı Patates Köftesi

Mazemeler:

1 su bardağı ince bulgur
2 adet orta yükseklik patates
1 çorba kaşığı biber salçası
4 adet taze soğan
810 dal maydanoz
Yarım tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Kıyma kavurması için:

250 gr orta yağlı dana kıyması
1 adet küçük kuru soğan
3 çorba kaşığı istikrarsız yağ
Yarım tatlı kaşığı tuzlu

Yapılışı:

Önce kavurma hazırlanır İnce kıyılmış kuru soğan akıcı yağda pembeleştirilir, üstüne kıyma eklenir Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulunca tuz eklenir Birkaç kere daha çevrilir, ateşten alınır Yoğurma kabına ince bulgur ve 1 su bardağı ılık su konur 10 dakika kabarması için beklenir sonra üstüne haşlanmış, ezilmiş patates, salça ve tuz eklenir Salçanın rengi malzemeye çıkana değin yoğrulur İçine zeytinyağı,ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz katılır, yoğrulur Köfte harcından ceviz kadar parçalar alınır, ham köfte gibi şekillendirilir Servis yapılacağı süre servis tabağının kenarına 1 çorba kaşığı kıyma kavurması konur Yanına birkaç adet köfte bırakılır *
 
858,479Konular
981,385Mesajlar
29,579Kullanıcılar
Kerem1919Son üye
Üst Alt