Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

ege bölgesinin yemekleri hakkında bilgi

ege bölgesinin yemekleri hakkında bilgi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ege bölgesi yemekleri
Ege bölgesinin en hoş yemekleri

MİYANE ÇORBASI
Malzeme:
3 çorba kaşığı sade yağ, 2 su bardağı un, su

Yapılışı:
Sade yağı kızdırılarak içine un katılır Karıştırılarak kavrulur Eksik peMbeleşince üstüne sıcak su karıştıra karıştıra dökülür Bir taşım kaynayınca indirilir

TOP TARHANA
Bir tencereye et, azıcık tuz, mevsimine göre iki üç kuru veya taze biber ve böğrülce, su, tarhana konup 2 25 saat kaynatılır Eti pişince diğerleri de pişmiş demektir İndirilir, ılık olarak yenir

KARMA KATMA
Malzeme:
1 kg Patlıcan, 3 kaşık katı yağ, 3 baş soğan, 3 kaşık salça, 3 adet domates, tuzlu, bulgur

Yapılışı:
Patlıcanlar soyularak doğranır, bir tencerede yağla soğan kavrulur, domates ek edilerek de kavrulur , üzerine doğranmış patlıcanlar konur Tuzlu ve az su ilavesiyle kaynatılır Azıcık kaynadıktan daha sonra su ve biraza bulgur ilave edilir Bir iki taşım daha kaynatılır ve indirilir

ET KÖFTESİ
Malzeme:
750 gr Koyun kıyması, 2 Adet soğan (rendelenmiş), 100 gr Ekmek içi, 2 adet yumurta, 1 çorba kaşığı karabiber, tuz, 4 çorba kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ, 1 su bardağı un

Yapılışı:
Kıyma, soğan, ekmek içi, karabiber, tuzlu, yumurta katılarak defalarca beraber yoğurulur, daha sonra hamur ufak yassı köftecikler haline getirilir Una bulandıktan daha sonra kızdırlmış yağda kızartılır

SURA

Kuzunun kaburga kısmı alınır Kemikle et arasına (pirinç, üzüm, ince doğranmış ciğer, karabiberden mütekkil ) iç doldurulur Dikilir Oldukça Büyük bir tencere içinde suda haşlanır Kaynarken şişle birkaç yerinden patlamaması için delinir eti pişince içte pişmiş demektir Çıkarılır Suyu süzüldükten daha sonra yağda kızartılır Tencerede fakat suyu et suyu olarak kullanılır

KULAK AŞI

Hamur açılır, 4 köşe küçük kesilir, içine peynir veya kıyma konur Muskalama kapatılır Kaynar suda pişirilir Üstüne yağ dökülür Yoğurt da katıldığı olur

EGE PİLAVI

1 tavuk
4 su bardağı pirinç
1 kaşık yağ
10 ince çubuk makarna
100 gram badem, yeşil fıstık
8 bardak su
Yeteri kadar tuz

Tavuk haşlanır Bir kenara konur, bir kap içinde üç kaşık yağda bir parmak boğumunda küçük minik kesik makarna kızartılır, bir kenara çıkarılır, haşlanmış, soğuyup arınmış badem ve fıstılar yağda kızartılır, buna kızarmış makarna, etler pişmezden bir saat evvel sıcak tuz suda ıslanmış dört beş kere kırılmadan yıkanmış pirinç kaynar suya katılır; tuz, biber, fıstıklar ve ufak parçalarda kesilmiş tavuk hep beraber hafif ateşte pişirilir; suyunu çektikten sonradan kıvılcım üstüne alınır, üzerine geri kalan yağ dökülür, yarım saat dinlendirildikten sonra karıştırılarak servis edilir

MARMARİS PİLÂVI

12 kilo pirinç ve tavuk suyuyla bir pilâv pişirmeli Pilâv pişerken bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağıyle 1 çorba kaşığı sadeyağ koymalı Yağ kızmaya başlayınca rendelenmiş bir ufak baş soğan katmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak soğanı kavurmalı Soğan pembeleşmeden buna rendelenmiş havuçla ince ince doğranmış bir sap kerevizi katmalı

Sebzeler kavrulunca ince ince doğranmış iri bir kemiğin iliğini, kıyılmış tavuk karaciğeriyle yüreğini ve katısını katmalı On dakika da bunları kavurduktan sonra 2 çorba kaşığı tuzsuz natürel domates salçası katmalı Salça ayrıntılarıyla pişinceye değin tavayı ateşte tutmalı Gerekirse bir fincan sıcak tavuk suyu katmalı Tavayı ateşten indirmeden iki dakika önce tuzunu ve biberini serpip, kaşıkla birkaç kez karıştırmalı Demlendirilen pilâvı servis tabağına boşaltınca üstüne salçayı dökmeli, bir iki kere harmanladıktan sonra servis yapmalı

EGE PALAMUT HAŞLAMASI

Palamudu dairesel dilimlere doğramalı Sonra bunu, içinde dilim dilim doğranmış limon, havuç, kereviz yaprağı, maydanoz bulunan bir vahşi oturtmalı Tuzunu ve biberini de serptikten sonra gereği dek su koyup kabı ateşe oturtmalı ve balıkları onbeş dakika kadar kuvvetli ateşte kaynatmalı Daha Sonra balık dilimlerini kaptan çıkarıp derilerini çıkarmalı ve sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli
Beri yanda bir avuç maydanozu ince ince doğramalı Bir diş sarımsağı havanda dövmeli İki koşeronu küçük küçük doğramalı Dört ançüez filetosunu ezmeli Daha Sonra bunları yarım kadeh zeytinyağı ve yarım limonun suyuyla birlikte adamakıllı karıştırmalı ve bir salça kâsesine koymalı Servis tabağının çevresini limon dilimleriyle süsledikten sonradan servis tabağını yanına salça kâsesi olduğu halde sofraya çıkarmalı

Kıyma Kavurmalı Patates Köftesi
Mazemeler:

1 su bardağı ince bulgur
2 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı biber salçası
4 adet taze soğan
810 dal maydanoz
Yarım tatlı kaşığı tuzlu
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Kıyma kavurması için:

250 gr orta yağlı dana kıyması
1 adet minik kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Önce kavurma hazırlanır İnce kıyılmış kuru soğan akıcı yağda pembeleştirilir, üstüne kıyma eklenir Kıyma suyunu salıp çekene dek kavrulunca tuzlu eklenir Birkaç kere daha çevrilir, ateşten alınır Yoğurma kabına ince bulgur ve 1 su bardağı ılık su konur 10 dakika kabarması için beklenir sonradan üstüne haşlanmış, ezilmiş patates, salça ve tuzlu eklenir Salçanın rengi malzemeye çıkana kadar yoğrulur İçine zeytinyağı,ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz katılır, yoğrulur Köfte harcından ceviz kadar parçalar alınır, çiğ köfte gibi şekillendirilir Servis yapılacağı vakit servis tabağının kenarına 1 çorba kaşığı kıyma kavurması konur Yanına birkaç adet köfte bırakılır *
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,744Kullanıcılar
bae4747Son üye
Üst Alt