Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ege Bölgesinin yöresel yemekleri

Ege Bölgesinin yöresel yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Ege Bölgesinin bölgesel yemekleri

EGE PALAMUT HAŞLAMASI

Palamudu yuvarlak dilimlere doğramalı Daha Sonra bunu, içinde dilim dilim doğranmış limon, havuç, kereviz yaprağı, maydanoz bulunan bir vahşi oturtmalı Tuzunu ve biberini de serptikten daha sonra gereği dek su koyup kabı ateşe oturtmalı ve balıkları onbeş dakika dek kuvvetli ateşte kaynatmalı Sonradan balık dilimlerini kaptan çıkarıp derilerini çıkarmalı ve sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli
Beri yanda bir avuç maydanozu ince ince doğramalı Bir diş sarımsağı havanda dövmeli İki koşeronu ufak küçük doğramalı Dört ançüez filetosunu ezmeli Daha Sonra bunları yarım kadeh zeytinyağı ve yarım limonun suyuyla birlikte en ince ayrıntısına kadar karıştırmalı ve bir salça kâsesine koymalı Servis tabağının çevresini limon dilimleriyle süsledikten sonradan servis tabağını yanında salça kâsesi olduğu halde sofraya çıkarmalı

İzmir Köfte

600 gr dana kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
tuzlu
karabiber
Sos;
2 tatlı kaşığı margarin
2 büyük domates
yeterince su

Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ıslatılmış ve bıkkın ekmek içi, 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberle yoğrulur Kıyılmış maydanoz konur, tekrar yoğrulur Parmak şeklinde köfteler yapılır Köfteler tavada kızartılır sonradan bu köftelere küçük doğranmış ve bir başka kapta yağsız olarak pişirilip adamakıllı ezilmiş domatesler eklenir Tencerenin kapağı kapatılır kısık ateşte 15 dakika pişirilir


EGE PİLAVI

1 tavuk
4 su bardağı pirinç
1 kaşık yağ
10 ince çubuk makarna
100 gram badem, yeşil fıstık
8 kadeh su
Yeteri dek tuzlu

Tavuk haşlanır Bir kenara konur, bir kap içinde üç kaşık yağda bir parmak boğumunda ufak ufak indirilmiş makarna kızartılır, bir kenara çıkarılır, haşlanmış, soğuyup arınmış badem ve fıstılar yağda kızartılır, buna kızarmış makarna, etler pişmeden bir saat evvel sıcak tuzlu suda ıslanmış dört beş kez kırılmadan yıkanmış pirinç kaynar suya katılır; tuzlu, biber, fıstıklar ve ufak parçalarda kesik tavuk daima beraber hafif ateşte pişirilir; suyunu çektikten daha sonra kıvılcım üzerine alınır, üzerine geri kalan yağ dökülür, yarım saat dinlendirildikten sonra karıştırılarak servis edilir


Kıyma Kavurmalı Patates Köftesi

Mazemeler:

1 su bardağı ince bulgur
2 adet orta zirve patates
1 çorba kaşığı biber salçası
4 adet taze soğan
810 dal maydanoz
Yarım tatlı kaşığı tuzlu
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Kıyma kavurması için:

250 gr orta yağlı dana kıyması
1 adet minik kuru soğan
3 çorba kaşığı istikrarsız yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Önce kavurma hazırlanır İnce kıyılmış kuru soğan istikrarsız yağda pembeleştirilir, üstüne kıyma eklenir Kıyma suyunu salıp çekene dek kavrulunca tuz eklenir Birkaç kere daha çevrilir, ateşten alınır Yoğurma kabına ince bulgur ve 1 su bardağı ılık su konur 10 dakika kabarması için beklenir sonra üzerine haşlanmış, ezilmiş patates, salça ve tuzlu eklenir Salçanın rengi malzemeye çıkana dek yoğrulur İçine zeytinyağı,ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz katılır, yoğrulur Köfte harcından ceviz dek parçalar alınır, çiğ köfte gibi şekillendirilir Servis yapılacağı zaman servis tabağının kenarına 1 çorba kaşığı kıyma kavurması konur Yanına birkaç adet köfte bırakılır



İncir Islaması

İncir ıslaması bilhassa Kültürlü ve İzmir dolaylarında yapılan bir tatlıdır

Kullanılacak araç gereç (6 karakter): 1 kg kuru incir, 4 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı vanilya, 1 kaşık tarçın, 200 gr dövülmüş ceviz içi (ya da badem içi)

Yapılışı: İncirler yıkanıp, altı eşdeğer parçaya bölünür ve bir tepsiye yayılır Bir tencerede, süte vanilya katılarak kaynatıldıktan daha sonra gezdirerek incirlerin üzerine dökülür Tepsi ateşe oturtulur ve çok hafif ateşte pelteleşinceye değin pişirilir Ateşten indirilip soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra incirler tabaklara alınıp üstüne tarçınla kanştınlmış ceviz içi (veya badem içi) serpilip servis yapılır Bu tatlının tam kıvamım alabilmesi için kıvılcım ateşinde pişirilmesi gerekir Ama ocakta pişirildiğinde, süte ek edilirse, tatlının bütün kıvamını alması sağlanabilir



Ebegümeci Kavurması

Malzemeler:

1 kg ebegümeci
2 adet orta yükseklik kuru soğan
1015 adet kurutulmuş acı biber
1 çorba kaşığı salça ( isteğe emrindeki kullanılmayabilir )
1 akarsu bardağı akışkan yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Ebegümeciler yıkanır, suyu süzülür,ince doğranır Tencereye akıcı yağ konur, ısınınca ince doğranmış soğanlar atılır Soğan yumuşayınca salça, kısa süre sonra ebegümeci ve kuru acı biber atılır nadiren karıştırarak ebegümeci solana değin pişirilir En son tuz katılır, icabında 1 dere bardağı kadar su eklenebilir Ebegümeci tam pişince ateşten alınır Sıcak olarak sofraya getirilir *
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt