Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ege Usulü Fava Tarifi

Ege Usulü Fava Tarifi
0
133

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
12 kg kuru bakla
2 adet kuru soğan (orta boy)
2 çay kaşığı tuz
4 adet kesme şeker

Bakla bir gece önceden tuzlu sıcak suda ıslatılır Ertesi gün tencereye bakla ve soğan (bütün olarak) konulur ve bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirilirSuyunun fazlası dökülür ve bakla kevgirden kaşık yardımıyla ezilerek başka bir tencereye aktarılırİçine tuz ve kesme şeker ilave dilerek hafif ateşte sık sıkı karıştırılarak 5 dakika daha pişirirlir Çok derin olmayan bir borcamın içi soğuk suyla ıslatılıp suyun fazlası dökülür ve fava borcama alınırOda sıcaklığında soğutulduktan sonra buz dolabında 1 gün dinlendirilir Servis yapılacağı zaman borcam hafif hafif çalkalanarak favanın kurtulması sağlanır ve düz bir tabağa ters çevrilir pasta dilimleri ya da kare halinde kesilir ve limon suyu ve zeytinyağı ile servis edilir
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt