
Ege Metodu Sıcak Ot Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg karışık ot (Ege bölgesi pazarlarında bu mevsimde rahatlıkla bulabilirsiniz şayet bu türlü bir imkan yoksa pazı, maydanoz, kişniş, gömeç, pancar yapraklarını karıştırıp deneyebilirsiniz.)
- 1 diş sarımsak
- 8-10 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Haşlamak için su
Ege Tarzı Sıcak Ot Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba ????.
- Öncelikle otları bir yıkama kabına orta kalınlıkta doğruyoruz.
- Bol suda düzgünce temizlenene kadar yıkıyoruz.
- Derin tencereye alıp üzerini bir parmak kadar geçecek su ekliyoruz.
- Yüksek ateşte otlar yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika haşlıyoruz, süzüyoruz.
- Bir fırın kabını zeytinyağı ile yağlıyoruz. Otları üzerine alıyoruz.
- Tuzu gezdiriyoruz.
- Sos tavasında zeytinyağı ile sarımsak rendesini koku yoğunlaşana kadar kavuruyoruz ve otların üzerine gezdiriyoruz.
- 200 derecede 15 dakika pişiriyoruz, sıcak olarak servis ediyoruz.
Ege Yöntemi Sıcak Ot Tanımı Fotoğraflı Yapılışı