iltasyazilim
FD Üye
Ege’nin Nefis Deniz Börülcesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 demet deniz börülcesi
*1 adet domates
Sosu için:
*Zeytinyağı
*23 diş sarımsak
*Yarım limonun suyu
Ege’nin Nefis Deniz Börülcesi Tarifi Yapılışı Büyük bir tencereye suyumuzu alıyoruz Ocağa alıp kaynatıyoruz Fokurdamaya başlayınca deniz börülcelerini kaynayan suya ekleyip 810 dakika kadar haşlıyoruz Çok fazla yumuşamasına izin vermeden ocaktan alıyoruz Süzgeçten geçiriyoruz ve hemen ardından soğuk suya atıp şoklama yapıyoruz (Hem diri kalması için hem de yeşil rengini kaybetmemesi için) Daha sonra börülceleri kök kısımlarından tutarak ucuna doğru çekiyoruz ve içindeki kılçıkları tek tek ayıklıyoruz Servis tabağına aldığımız deniz börülcelerinin üzerine küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz Zeytinyağı, limon suyu ve dövülmüş sarımsaklarla hazırladığımız sosu da ilave edip servis ediyoruz
Afiyet olsun
*2 demet deniz börülcesi
*1 adet domates
Sosu için:
*Zeytinyağı
*23 diş sarımsak
*Yarım limonun suyu
Ege’nin Nefis Deniz Börülcesi Tarifi Yapılışı Büyük bir tencereye suyumuzu alıyoruz Ocağa alıp kaynatıyoruz Fokurdamaya başlayınca deniz börülcelerini kaynayan suya ekleyip 810 dakika kadar haşlıyoruz Çok fazla yumuşamasına izin vermeden ocaktan alıyoruz Süzgeçten geçiriyoruz ve hemen ardından soğuk suya atıp şoklama yapıyoruz (Hem diri kalması için hem de yeşil rengini kaybetmemesi için) Daha sonra börülceleri kök kısımlarından tutarak ucuna doğru çekiyoruz ve içindeki kılçıkları tek tek ayıklıyoruz Servis tabağına aldığımız deniz börülcelerinin üzerine küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz Zeytinyağı, limon suyu ve dövülmüş sarımsaklarla hazırladığımız sosu da ilave edip servis ediyoruz
Afiyet olsun