Şirketlere süratli, kolay ve sağlam tahsilat alma imkânı sunan cep POS tahlili Alneo, velilerin yeni eğitim ve öğretim yılı alışverişlerinin röntgenini çekti. Alneo bilgilerine nazaran bu yıl eğitim alışverişlerinde süreç adedi geçen yıla kıyasla 2 kat artarken, eğitim alışverişlerinin hacminde ise 3,5 kat artış gözlendi. Eğitim ve kırtasiye kategorilerinde en yüksek alışverişin yapıldığı vilayet İstanbul oldu.
Albaraka Türk İştirak Bankası tarafından hayata geçirilen FinTech teşebbüs kurucusu Insha Ventures’ın cep POS tahlili Alneo, yeni eğitim ve öğretim devrinde gerçekleşen alışveriş bilgilerini açıkladı. Alneo’nun bilgilerine nazaran yaklaşık 3 milyon öğrencinin tahsil gördüğü İstanbul, eğitim ve kırtasiye alışverişlerinde birinci sırada yer aldı. Alneo’nun iş ortağı olan şirketler üzerinden edindiği bilgilere nazaran bu yıl 1 Ağustos – 11 Eylül tarihleri ortasında geçen yılın tıpkı devrine kıyasla eğitim alışverişlerinde süreç adedi yüzde 99 artarken, eğitim alışverişlerinin hacminde ise yüzde 251 artış saptandı. Kelam konusu periyotta kırtasiye alışverişlerinde ise süreç adedi yüzde 26, süreç hacmi yüzde 226 arttı.
“Türkiye’de eğitimde fırsat eşitliği güçlendikçe eğitim alışverişleri de artacak”
Konuya ait değerlendirmede bulunan Alneo Yöneticisi Zehra Aksoy, şu açıklamada bulundu: “Geçmiş yıllarda olduğu üzere 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı başlangıcı öncesinde de okul alışverişlerinin arttığını gözlemledik. Uygulamamızı kullanan şirketlerden aldığımız bilgilere nazaran eğitim ve kırtasiye alanlarında hem süreç adedi hem de süreç hacmi yükseldi. Türkiye’de eğitimde fırsat eşitliği güçlendikçe ve okullaşma oranında da artış sürdükçe önümüzdeki yıllarda da kelam konusu alışverişlerin katlanarak artmasını bekliyoruz.”
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı