2019 Eğitim ile ilgili sözler 2019 Eğitim ile ilgili sözler Eğitim sözleri 2019 Merhaba Sevgili Melek'ler Bu sayfamızda misafirlerimizin yoğun isteği üstüne, keza misafirlerimiz ile ayrıca de sizerle eğitim ile ilgili güzel sözleri paylaşıyoruz 1549105411 1549105411 2019egitimileilgilisozler5c557907381352019egitimileilgilisozler5c55790738135 2019egitimileilgilisozler5c55790738135 En iyi eğitimli birey, yaşadığı hayatı en iyi anlayandır ( Hellen Keller ) Birincil ve orta öğretim mutlaka insanlığın ve medeniyetin gerektirdiği ilmi ve fenni versin, lakin öyle pratik bir şekilde versin ki, çocuk okuldan çıktığı vakit aç kalmaya mahkûm olmadığına belirlenmiş olsun ( Mustafa Kemal Atatürk ) İnsan eğitimle doğmaz, ama eğitimle yaşar ( Cervantes ) Vatan müdafaasının en muhakkak ve ucuz yolu eğitimdir ( Buchner ) (Öğretmenler) Ordularımızın kazandığı başarı, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladıhakiki zaferi siz kazanacak ve devam ettireceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız Ben ve sarsılmaz imanla bütün arkadaşlarım, sizi peşine düşüp takip edeceğiz ve sizin karşılaşacağınız engelleri kıracağız ( Mustafa Kemal Atatürk ) Yurdu savunmanın en ucuz yolu eğitimdir ( Buckel ) Milletleri kurtaranlar yalnız ve oysa öğretmenlerdir Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir halk müziği demin ırk adını almak kabiliyetini kazanmamıştır Ona basit bir kitle denir, ahali denemez Bir kitle ırk olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır ( Mustafa Kemal Atatürk ) Eğitim kafayı geliştirmek demektir Belleği yüklemek yok ( Mark Twain ) Milli eğitim işlerinde elbette zafere gelmek lazımdır Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu şekilde olur Bu zaferin sağlanması için hepimizin tek ceset ve tek düşünce olarak bir program üstünde çalışması lazımdır Bence, bu programın iki esaslı noktası vardır: (a) Sosyal hayatımızın ihtiyaçlarına uygun olması (b) Çağın gereklerine uymasıdır ( Mustafa Kemal Atatürk ) Eğitimin kökleri acı, meyveleri tatlıdır ( Aristo ) Milli Eğitim programımızın, Ulusal Eğitim siyasetimizin temel taşı, cahilliğin yok edilmesidir Cahillik yok edilmedikçe, yerimizdeyiz, Yerinde duran bir şey ise geriye doğru gidiyor, demektir Bir taraftan genel olan cahilliği yok etmeye çalışmakla beraber, üstelik toplumsal yaşamda şahsen aktif ve yardımsever, verimli elemanlar yetiştirmek lazımdır Bu da ilk ve orta öğretimin uygulamalı bir şekilde olmasıyla mümkündür Fakat bu sayede toplumlar iş adamlarına, sanatkarlarına sahip olur Kuşkusuz milli dehamızı ilerletmek, hislerimizi değer olduğu dereceye hariç tutmak için yüksek iş sahiplerini de yetiştireceğiz Çocuklarımızı da ayni öğretim derecelerinden geçirerek yetiştireceğiz ( Mustafa Kemal Atatürk ) Ekmekten daha sonra eğitim, bir milletin en büyük ihtiyacı ( Paul Richer ) Gelecek için yetiştirilen vatan çocuklarına, hiçbir zorluk aleyhinde baş eğmeyerek bütün dayanıklılık ve dayanıklılık ile çalışmalarını ve öğrenimdeki çocuklarımızın anne ve babalarına da yavrularının öğrenimlerini tamamlaması için her fedakarlığı göze almaktan çekinmemelerini tavsiye ederim Büyük tehlikeler önünde, uyanan milletlerin kararlarında ne dek ısrarlı olduklarını tarih doğrulamaktadır Silahı ile olduğu gibi kafasıyla da çaba mecburiyetinde olan milletimizin, birincisinde gösterdiği kudreti ikincisinde de göstereceğine asla şüphem yoktur ( Mustafa Kemal Atatürk ) Bir bilye parçası için heykeltraş ne ise, rugh içinde eğitim odur ( Addison ) Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne dek parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin daimi sonuçlar vermesi ama irfan ordusuna bağlıdır ( Mustafa Kemal Atatürk ) Eğitim ağır çalışan bir çarktır 5 senede 10 senede sonucu alırsınız ( Prof Esad Çoşan )