Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Eğitim nedir?

Eğitim nedir?
0
38

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Eğitim nedir? Amerika’daki Wiscansın Üniversitesi dekanlarından DrLHAdolfson, eğitimin insan hayatındaki yerini ve önemini şöyle bir misalle anlatmıştır: Eski zamanlarda üç atlı bir çölden geçiyordu Kurumuş bir çay yatağından geçerken, gaipten bir ses duydular, “Durunuz! diyordu o sesHemen atlarını durdurdularSes sonra atlarından inmelerini söyledi: “Yerden bir avuç taş alarak ceplerinize doldurunuz ve yolunuza devam edinizYarın güneş doğduğunda hem memnun olacaksınız, ayrıca de üzüleceksinizdiye de sözlerine eklediAtlılar denileni yapıp, yollarına devam ettiler Ertesi sabahleyin güneş yükselirken ellerini ceplerine sokan üç atlı, şahane bir olayla karşılaştılarTaşlar; elmas, pırlanta, inci ve değerli değerli cevherlere dönüşmüştüBu durumdan fiilen büyük bir mutluluk duyuyorlardıÇünkü, sesin emrini yerine getirip taşları ceplerine doldurmuşlar, bu nedenle de şu anda sahip oldukları mücevherlere kavuşmuşlardıBir yandan da üzülüyorlardıÇünkü yanlarına daha pozitif taş almamışlardı İşte, eğitimin insan hayatındaki yeri ve önemi bu misaldeki gibidirİnsan aldığı eğitim nispetinde hayatta başarı elde edebilirElindeki çakıl taşlarını kıymetli taşlara dönüştürebilir Evet, eğitim kişinin kendini tanımasına yardım eden, yaratılışını koruyan, onu geleceğe hazırlayan, sosyal düzen içinde yaşamasına zemin yaratıcı çalışmalar bütünüdür İnsanın duygu ve düşünce hayatının değişmesine tezgâhtar olan, hareket ve davranışlarını yönetip denetçi, iradesini aranjör özelliğiyle de önemli ve önemli bir hadisedir İnsanoğlunun eğitime ve eğitilmeye ihtiyacı vardırBu gereklilik, kısa zaman dilimleri içinde sonuç alınacak bir meşgale değildirEğitimde başarılı sonuçlar daima belirlenmiş zaman dilimine ihtiyaç duyarBu sebepledir fakat, eğitimde sabır, metanet, işlem ve diyalog önemli unsurlardırVe de bu hasletlere sahip olan kişilerdir ama, ancak onlar ideal bir öğretmen ve eğitmen olabileceklerdir insan, mirov, human, حقو, человека, de l'homme, 人类, menschen, човека, ljudskih, האדם, lidského, menneskelige, menselijke, मानव, pantao, ihmisen, 인간, ανθρώπινων, manusia, umana, 人間, cilvēku, žmogaus, ludzi, humanos, људских, ľudského, ljudi, mänskliga, людини, con người, üoçi Vefat her sorunu çözer; adam yoksa, sorun da yokturStalin Ben bu kulaklara kadar ağız değilimNietzsche  

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt