Ehec bulaşıcımıdır
Etkenin başlıca yayılma kaynakları iyi pişmemiş veya ciğ et, pastorize edilmemiş sut ve sut urunleri, iyi temizlenmemiş ciğ sebze ve meyve, EHECi taşıyan hayvanlarla temas Ayrıca yeteri miktarda klorlanmamış su icmek, koli basili iceren gol ve havuzlarda yuzmek de etkenin bulaşmasına yol acabilir EHEC insandan insana bulaşabildiği icin ozellikle toplu yaşam alanlarında yayılmasını onlemek zordur
Etkenin başlıca yayılma kaynakları iyi pişmemiş veya ciğ et, pastorize edilmemiş sut ve sut urunleri, iyi temizlenmemiş ciğ sebze ve meyve, EHECi taşıyan hayvanlarla temas Ayrıca yeteri miktarda klorlanmamış su icmek, koli basili iceren gol ve havuzlarda yuzmek de etkenin bulaşmasına yol acabilir EHEC insandan insana bulaşabildiği icin ozellikle toplu yaşam alanlarında yayılmasını onlemek zordur