Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ehliyet sınavından ilk yardım soruları.)

ehliyet sınavından ilk yardım soruları.)
0
77

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
sürücü ehliyeti sınavından birincil yardım soruları) birincil takviye soruları ilk destek soruları ilkyardım sürücü belgesi sorulari almanya Ehliyet Sinavlarinda bugune dek sorulmus sorular Yuzde yuz gercektir 1 Asagidaki islemlerden hangisi ilkyardimdir? a) Yaralanan kisiyi dovmek b) Itfaiye cagirmak c) Komsulari yardima cagirmak d) Kanamayi durdurmak 2 Ilkyardim cantasi aracin neresinde bulunmalidir? a) Arka sag tekerin icinde b) Aracin icinde arka sag tarafta c) Motor kaputu icerisinde d) On torpido gozunde 3 Shock pozisyonu asagidakilerden hangisidir? a) Sirt ustu yatis, ayaklar azıcık yukarida, ustu ortulu b) Sandalyede oturma, kollari yukari kaldirma c) Diz ustu oturarak kafa sallama d) Masanin uzerine cikip kitap okuma 4 Derin yaniklara olay uygun asagidakilerden hangisi uygulanir? a) Bas agrisi hapi b) Mantar merhemi c) Sampuan d) Soguk subuz 5 Gunes carpmasi sonucunda hastaya asagidakilerden hangisi uygulanir? a) Gunes carpinca denize atilir b) Bele dek kuma gomulur c) Vucut sicakligi yavasca dusurulur d) Kendi kendine iyilismesi beklenir 6 Donma sonucu uyku durumunda olan kimseye asagidakilerden hangisi uygulanir? a) Uyumamasi saglanir b) Yataga yatirilir ve uyumasi beklenir c) Beraber uykuya yatilir d) Hicbiri? 7 Burun kanamasi olan bir kazazadeye asagidakilerden hangisi yapilir? a) Saclari yolunur b) Saclarina masaj yapilir c) Sicak kuvet icine oturtulur d) Buruna tampon konulur 8 Bilinci kaybolmus kazazedenin benzi atmış yolunun tikanmamasi icin asagidakilerden hangi pozisyon verilir? a) Amuda kalkacak sekilde b) Sirt ustu yatacak sekilde c) Sirtustu yatirilir d) Sabit emrindeki pozisyona alinir 9 Acik karin yaralanmalarinda organlar disari sarkmissa ne yapilir? a) Disaridaki organlar poset icerisine konur b) Organlar yara uzerine toplanarak islak bezle ortulur c) Disariya cikan organlar kesilir d) Hic dokunulmaz 10 Sicakvurmasi sonucu bayilan kimseye asagidakilerden hangisi once uygulanmalidir? a) Hemen kuvvet icerisine yatirilmalidir b) Ilac icirilmelidir c) Fikra anlatilmalidir d) Serin bir yerde shock pozisyonuna alinir 11 Solunum zorlugu olan kisiye ilk is olarak ne yapilir? a) Basi oksanir b) Agiz boslugu temizlenir, sonradan bas arkaya bukulur c) Agzi kapatilir, hastaneye nakledilir d) Suni dis takilir 12 Yanik yarasi olan bir kazazedenin yarasi uzerine asagidakilerden hangisi uygulanir? a) Sac jolesi surulerek b) Yogurt urulerek c) Zeytinyagi surulur d) Pak, islak kumaş ortulebilir 13 Kiriklar neden tespit edilmelidir? a) Kazazednin kuytu kahvalti yapmasi icin b) Kazazedenin gizli uyumasi icin c) Kirik kemik uclarinin komsu organlara batarak buyuk bere acmamasi icin d) Kirigin tespitinin onemi yoktur 14 Asagidaki vakalardan hangisinde yarali alt yatis pozisyonuna alinir? a) Bogulan kisilerde gogus kemigi kirik olan yaralilar b) Onemli degil c) Egzost gazi ile zehirlenenler d) Karnindan yaralanmis olanlar 15 Iki ayagi olmayan surucu adayi ortopedi hekiminin verecegi karara gore hangi sinif surucu belgesi alabilir? a) Boyle sey olmaz b) A sinifi alabilir c) E sinifi alabilir d) H sinifi belgesi alabilir 16 ilkyardim cantasi ile ilgili olarak asagidakilerden hangisi dogrudur? a) Yayalarda ilkyardim cantasi bulunur b) Deniz araclarinda ilkyardim cantasi bulunur ve uygulanmaz c) Herhangi bir trafik kazasinda göstermek icin bulundurulur d) Insan hayatinin onemi yoktur 17 Yanik yarasi olan bir kazazedenin yarasi uzerine asagidaklierden hangisi uygulanir? a) Tuz su dokulur b) Ayran surulur c) Salca icirilir d) Pak islak kumaş ortulur 18 Omurga yaralanmasi olan kazazede oturtulursa ne olur? a) Vucut sicakligi artar b) Yara mikrop kapar c) Felc olur d) Saclari dokulur 19 Ilacla henuz intihar ettigi farkedilen kimseye ne yapilir? a) Kusturulur b) Su icirilir c) Asit icirilir d) Denize goturulur