Ekin Türkmen:Oyuncukta kurallarım yoktur ekin türkmen bacak ekin türkmen öldümü 1548626741 1548626741 ekinturkmenoyuncuktakurallarimyoktur5c4e2b3a09533ekinturkmenoyuncuktakurallarimyoktur5c4e2b3a09533 http:wwwhurriyetcomtrnp21737172173 Ufak Kadınlar’ın Elif'i Ekin Türkmen Hafta Sonu'na konuştu ‘Ekmek Teknesi’nde Songül, ‘Acı Hayat’ta Istek, ‘Menekşe ve Halil’de Zeynep, ‘Keloğlan Kara Prens’e Karşı’ filminde Külkedisi Şu Anda ise ‘Minik Kadınlar’da Elif olarak izliyoruz Elif’i senden dinleyelim kısaca Anne ve babasının ölümünden sonra birdenbire gelişmek zorunda kalan, çocuksu bir yanı olan bir abla Daha önce bütün sorumluluklar anne ve babadayken mutlu bir çocukluk geçirmiş, oysa anne ve babanın ölümünden daha sonra hayatla yüzleşmek zorunda kalan bir kız Elif’in temelleri sağlam, ona çok güveniyorum Elif, asla faka basmaz Dört kardeşi var ve onlara bakmak zorunda bir anda anne ve baba rolüne bürünüyor Şiddet fakat o üstesinden geliyor Gerçek hayatta böyle bir olay yaşasan, Elif kadar fedakar olabilir misin? Şüphesiz fedakarlık yaparım, annebaba rolüne bürünürüm; güçlüyümdür, basit basit pes etmem Her zorluğun üstesinden gelebilirim Dinç olduktan daha sonra her şey halledilebilir Fakat ben azıcık asiyim Elif, fazla ağırbaşlı yaklaşıyor meselelere lakin ben daha agresifim Hakkım olanı ardına kadar savunurum Bu tür savaşçı tarafım vardır Ahali ne olursa olsun mücadeleden kaçmamalı Ekin Türkmen, ilk önce ‘Ekmek Teknesi’ dizisinde geçti kamera önüne İzmir’den İstanbul’a uzanan bir yol var Modacı Ertan Kayıtken’in “Bir ışığın var demesi, model elde etmek için İstanbul’a gelişin ve Osman Imtihan’la tanışman Oyunculuğun tesadüfen başladı diyebilir miyiz? ‘Ekmek Teknesi’ne başladığımda 18 yaşındaydım Ondan önce modellik yapıyordum Modacı Ertan Bey’le de o arada tanıştım O benim İstanbul’a gitmem gerektiğini söylerdi daima sonradan Best Model yarışmasına girdim Şenay Akay ve Mehmet Akif Alakurt’un kazandığı seneydi Beni o ara Osman Imtihan’la tanıştırdılar Osman Bey de “Ekin’in oynamasını istiyorum, çünkü onda oyunculuk mayası var dedi Beni keşfeden o oldu İzmirli kızlar daha mı hoş ve kabiliyetli oluyorlar, yahut o bölgenin şansı mı var, nedir bu? (Gülüyor) Özgüveni yüksek kızlardır İzmirli kızlar Mutlular, kültürlü insanlar O sıcaklık, hava ayrı böylece İstanbul’a geldiklerinde pırıl pırıl görünüyorlar İzmir’e gittiğinizde birden içiniz açılır Farklıdır İzmir id Best Model’a katıldın Benzer dönemden Kıvanç Tatlıtuğ ile daha sonra Kenan İmirzalıoğlu ile tanıştın Ama çok kısa zaman sonra ‘Ekmek Teknesi’ dizisiyle kamera önüne geçtin Bu bir baht mıydı, yahut sonra gelse daha mı iyi olurdu? Zamanlaması çok iyiydi kuşkusuz Çünkü benim aklımda oyunculuk yoktu Belki daha erken bile olmalıydı Sonradan öyle bir kadroyla başlamam iyi oldu Modellik defteri kapandı mı? Evet, modellik bundan böyle değil Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne girdin, mezun oldun Oyunculukta eğitimin önemine inanlardan mısın? Muhakkak eğitimin önemine inanıyorum Yalnız oyunculukta değil, her işte eğitim edinmek durum Bir Takım yetenekler muhakkak doğuştandır Fakat onları eğitimle gerekir Keşke fırsatını bulabilsem, oyunculuk konusunda yurt dıştan da eğitim alabilsem Bir ara Amerika’ya gidip oyunculukla ilgili dersler almayı hedeflediğini söylüyordun Tam gitmeye karar vermiştim ama, ‘Ufak Kadınlar’ başladı Çok istiyorum, eğitim fazla önemli ve herkes eğitim almalı Bugüne kadar seni en fazla etkileyen rol hangisi oldu? Ben komedi oynamayı fazla seviyorum ‘Kısmetim Otel’ adlı bir dizi vardı, altı bölüm sonradan reyting nedeniyle yayından kalkmıştı Oradaki rolümü çok sevmiştim ‘Menekşe ile Halil’de sevenleri ayırdığın için senden korku eden oldu mu? Avukat Zeynep’in de haklı yanı vardı, çünkü o da aşıktı bu nedenle büyük tepkiler, negatif yaklaşımlar olmadı Ben hangi rolü oynarsam oynayayım, yakıştırıyorlar, beğeniyorlar Eleştirelere de saygı duyarım Peki, Ekin Türkmen’in hayatında şu anda aşk var mı? Yahut dizideki Elif gibi yaşam mücadelesinden aşka meşke ayıracak zamanın yok mu? Bu yoğun tempoda ne yazık ama aşkı yaşayacak zamanım yok Eve gidip uyuyorum, sete gidip çalışıyorum Bu kısır döngü içinde aşkın beni bulması da baskı Oyunculuk bir aşksa sana tarafından, bu hep dizilerde mi sürecek, yoksa ara sıra tiyatro olacak mı? Tiyatro var doğrusu Geçen sezon oynadık, bu sezon belirlenmiş değil ‘Dalga’ adlı bir oyunumuz bu Geçen sene birçok ödül aldık ‘Afife Jale’den ödül geldi Benimle ilgili de olumlu eleştiriler geldi Tiyatro fazla başka bir heyecan ‘Dalga’ perde açarsa, sevinerek gider oynarım Ama yeni bir oyuncu için zamanım değil Arkadaşınla birlikte kurduğunuz ‘Fol ve Yumurta’ adlı şirketten konuşalım mı? Bu bir düşünce müessesesi başta Obje tasarımları yapıyoruz aynı zamanda hayatı kolaylaştıracak pratik fikirler geliştiriyoruz Fazla yeni bir markayız Tasarımlarımızı yaptıktan sonra kendimizi açıklama yapmak daha kolay olacak Çevreye duyarlı araştırmalar yapmak istiyoruz bununla birlikte sosyal mesuliyet projelerinin üzerinde duruyoruz Ben özellikle hayvanlarla ilgili şeyler gerçekleştirmek niyetindeyim Sizin aracılığınızla sponsorlar aradığımı da buradan duyurmak istiyorum Şu andaki projem; kütüphanesi olmayan okullara kütüphaneler yaptırmak Gaziosmanpaşa’daki Taya Bayan İlköğretim Okulu’ndan başlıyoruz Birincil kütüphanemiz oraya olacak Bunu biz yapacağız Sonrasında Türkiye çapında yapmak arzusundayız Iş adamlarımız bu konularda sponsor olursa çok sevinirim Ekonomik kriz ‘Küçük Kadınlar’ı ve seni etkiledi mi? Aslında bizi etkilemedi diyebilirim Çünkü biz küçük bir kadroyuz Keza düşük bütçeli bir proje bizimkisi Ekin Türkmen’in oyuncu olarak kuralları var mı? çok iyi bir yönetmenle ve senaryoyla sınırların ne olur? Çıtayı nereye yükseltirsin? Bir yanda öpüşmemekte sevişmemekte boyun eğmez oyuncular var, diğer yanda oyuncu gibi rolüne hazırlananlar Bu çok kuvvet bir konu Bana kadar hiçbir hakiki oyuncunun kuralları yoktur Ama bir takım projelerde oyuncu fiilen almak istemiyor Çünkü oradaki öpüşme ve sevişme sahnesi yalnızca ve sadece amacıyla çekiliyor Böyle bir projede elde etmek istemem, kabul etmem Lakin sevişme ve öpüşme, o senaryoda olmazsa olmaz sahnelerdense, severek sevişirim, öpüşürüm kelebek