iltasyazilim
FD Üye
Ekler Hamuruyla Kaşarlı Ponçikler Yedikce Yemek İsteyeceğiniz Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
*100 gr tereyağ
*200 gr un
*1 su bardağı su
*1 çay kaşığı şeker
*1 5 çay kaşığı tuz
*5 adet yumurta
*150 gr kaşar peyniri
Ekler Hamuruyla Kaşarlı Ponçikler Yedikce Yemek İsteyeceğiniz Bir Lezzet Tarifi Yapılışı Evet arkadaşlar ekler hamurunu farklılık katarak geldim bugün size mükemmel yedikce yemek isteyeceğiniz bir lezzet deneyin derim
1
*Suyu, tereyağını, şekeri ve tuzu tencereye alıp kaynatalım
*Kaynadıktan sonra içine elenmiş unu da ilave ederek hızlı hızlı karıştıralım
*Ocağın altını biraz kısıp beş altı dakika daha karıştıra karıştıra pişirip ocaktan alalım
*Biraz ılıdıktan sonra tek tek yumurtaları kırıp mikserle karıştıralım
*En son peyniri ilave edip güzelce karıştırıp birbirine yedirelim
*sıkma torbasına hamuru koyup yağılı kağıt serili tepsiye sıkalım
*Sıkma torbanız yoksa iki kaşık yardımıyla da koyabilirsiniz
*Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kontrollü olarak pişirin
*Pişerken fırının kapağını açmayın ve piştikten beş on dakika sonra açın eğer açarsanız kabarıklığı gider
*Soğuduktan sonra kapaklı bir kapta muhafaza edilir
AFİYET OLSUN
*100 gr tereyağ
*200 gr un
*1 su bardağı su
*1 çay kaşığı şeker
*1 5 çay kaşığı tuz
*5 adet yumurta
*150 gr kaşar peyniri
Ekler Hamuruyla Kaşarlı Ponçikler Yedikce Yemek İsteyeceğiniz Bir Lezzet Tarifi Yapılışı Evet arkadaşlar ekler hamurunu farklılık katarak geldim bugün size mükemmel yedikce yemek isteyeceğiniz bir lezzet deneyin derim
1
*Suyu, tereyağını, şekeri ve tuzu tencereye alıp kaynatalım
*Kaynadıktan sonra içine elenmiş unu da ilave ederek hızlı hızlı karıştıralım
*Ocağın altını biraz kısıp beş altı dakika daha karıştıra karıştıra pişirip ocaktan alalım
*Biraz ılıdıktan sonra tek tek yumurtaları kırıp mikserle karıştıralım
*En son peyniri ilave edip güzelce karıştırıp birbirine yedirelim
*sıkma torbasına hamuru koyup yağılı kağıt serili tepsiye sıkalım
*Sıkma torbanız yoksa iki kaşık yardımıyla da koyabilirsiniz
*Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kontrollü olarak pişirin
*Pişerken fırının kapağını açmayın ve piştikten beş on dakika sonra açın eğer açarsanız kabarıklığı gider
*Soğuduktan sonra kapaklı bir kapta muhafaza edilir
AFİYET OLSUN